Βοσκός είναι αυτός που ασχολείται με τη βόσκηση των ζώων, τα οδηγεί στους βοσκότοπους και τα επιτηρεί. Με την κάπα στους ώμους και τη γκλίτσα ανά χείρας, με τη βοήθεια τριών μαντρόσκυλων, οδηγεί στα βοσκοτόπια το κοπάδι του, και το κουμαντάρει παίζοντας με τη φλογέρα, άμα λάχει την Έκτη Συμφωνία του Μπετόβεν, την Ποιμενική.

Ο άνθρωπος της ιστορίας μας ασχολείται με τη βοσκή, αλλά δεν είναι βοσκός, ακριβώς. Έφτιαξε στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του κτηνοτροφική μονάδα το 2015 και εγκατέλειψε την… πολιτική. Γίνεται; Το αποφάσισε ο χειρούργος ιατρός Παναγιώτης Αδρακτάς, βουλευτής 16 χρόνια με την ΝΔ, πρώτα στην Β΄ Αθηνών και μετά στην Ηλεία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να είναι εκείνο που έκανε τον σύντροφο Αδρακτά, σήμερα 73 χρονών, από  τον Καρδαμά Ηλείας, σα σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, να εγκαταλείψει επιτυχημένη καριέρα στην ιατρική χάριν της ποιμενικής επιστήμης, και να γίνει επενδυτής στον τομέα της κτηνοτροφίας και της γαλακτοκομίας. Με χίλια τόσα πρόβατα, μεγάλες εγκαταστάσεις για τυροκομεία και χειμαδιά, βοσκοτόπια και μια διμοιρία βοσκούς και τυροκόμους.

Ο Αδρακτάς βγήκε βουλευτής πρώτη φορά το 1989 και τελευταία το 2004. Τι να του κάνει η βουλευτική σύνταξη, όταν αποσύρθηκε από το κυνήγι της ψήφου; Ασχολείται με τα κατσικάκια του και τα γίδια του, ενώ ικανοποιεί και το μεράκι του από πιτσιρικάς. Ψέλνει στην εκκλησία του χωριού του. Κανονικός ιεροψάλτης είναι.

……………………….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος στην ομαδάρα είναι κάνει τη λεζάντα του, διάβασε  apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης