Αυτό που έγινε χθες στο Αγρίνιο δεν ήταν απλά μια ανατροπή στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ο καλύτερος ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 1-0 και, τελικά, να κερδίσει 2-1. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο, ήταν η ανατροπή, το ξεπέρασμα της ίδιας της Ιστορίας του ΠΑΟΚ, από την σημερινή ομάδα. Είναι πέρα για πέρα λάθος να μιλάει κανείς για… αντίδραση του πρωτοπόρου στη βαθμολογία, μετά το πέναλτι-γκολ του Παναιτωλικού. Ότι ο σίγουρος πρωταθλητής έδωσε την… απάντηση του, γιατί δεν ήθελε να χάσει, γιατί ήθελε αήττητος την κούπα.

Από το πρώτο λεπτό το ματς ήταν του ΠΑΟΚ. Με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή ο ΠΑΟΚ κυνήγησε τη νίκη. Απλά, ο ιστορικός του ντόπιου ποδοσφαίρου σημειώνει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε αρνητικά που στράβωσε το παιχνίδι, όπως θα συμπεριφερόταν στο παρελθόν. Μέχρι και χθες! Πράγματι, και μετά το γκολ των γηπεδούχων ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιον ρυθμό να ψάχνει το αποτέλεσμα. Σαν αληθινός πρωταγωνιστής του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι θέμα παικτών. Θέμα αγωνιστικής ανωτερότητας του ΠΑΟΚ. Είναι, ολοφάνερο πλέον αυτό, θέμα μετάλλου που χαρακτηρίζει την ομάδα του σήμερα, σε πείσμα της Ιστορίας της. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο ΠΑΟΚ σε καμιά περίπτωση δεν είναι η συνέχεια του χθες, του προχθές. Είναι ένας άλλος ΠΑΟΚ. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ που δεν παίρνει στο γήπεδο εκείνο που του αξίζει. Εκείνο που δικαιούται. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ της Ιστορίας του. Ο κομπλεξικός, ο φοβικός, ο ανασφαλής, ο ηττοπαθής, ο μοιρολατρικός ΠΑΟΚ. Ναι, όλα αυτά ήταν, και ήταν πανηγυρικά ο ΠΑΟΚ από τότε που ιδρύθηκε.

Σήμερα, κι αυτό το είδαμε στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ξεφεύγει από την Ιστορία του και, επιτέλους, εξελίσσεται στην ομάδα που έχει ανάγκη το πρωτάθλημα.

………………………………..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Μάρθα Βούρτση του ΠΑΟΚ, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης