«Πανηγυρικό» χαρακτήρα αυτήν τη φορά πήρε η αποτυχία του ΠΑΟΚ σην Ευρώπη. Ηττήθηκε στην Τούμπα και από ομάδες κατώτερές του. Γιατί; Όχι με την ευθύνη της διαιτησίας και της βροχής, της παγωνιάς και του χιονιά. Αυτά που έλεγαν οι πατριώτες μας πριν από 60 και 70 χρόνια που δεν υπήρχαν τηλεοράσεις.

Και η ΑΕΚ έχασε όλα τα ματς στην έδρα της, με τη δικαιολογία ότι αντιμετώπισε αντιπάλους μεγαλύτερου μεγέθους. Τον Άγιαξ, την Μπενφίκα, την Μπάγερν. Η ΑΕΚ το πάλεψε, όμως. Όσο μπορούσε. Το πάλεψε και εκτός έδρας. Όσο μπορούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μαθαίνεις αν παίζεις με αδιαφορία. Δεν κερδίζεις εμπειρίες στην Ευρώπη αν «αγωνίζεσαι» σαν τον ΠΑΟΚ. Με μοιρολατρία. Με παθητικό ποδόσφαιρο. Σαν τον ΠΑΟΚ.

Από το πρώτο ματς του ομίλου ο ΠΑΟΚ σήκωσε τα χέρια. Στην Τούμπα η Chelsea ήταν σε διαρκή μονόλογο, εντελώς προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ και είχε την τύχη να χάσει μόνο 1- 0, να γλυτώσει διψήφιο αριθμό γκολ.

Μια ευκατάστατη ομάδα είναι σήμερα ο ΠΑΟΚ. Με ρόστερ για πράγματα μεγαλύτερα απ’ όσα έχει κάνει. Χωρίς οικονομικά προβλήματα. Με σύνολο και προπονητή δοκιμασμένους από την περασμένη σεζόν. Γιατί, λοιπόν, σε παιχνίδι κρίσιμο σαν το χθεσινό, μπροστά στον κόσμο του, ο ΠΑΟΚ στο ημίχρονο παρουσίασε ένα σπάραγμα, ένα διαλυμένο πράμα, άξιο για το 0- 3 της Μπάτε; Και με το τελικό 1- 3 χάρισε σ’ αυτήν την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…………………

Για τους «δημόσιους υπαλλήλους» του Ιβάν στον ΠΑΟΚ, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης