Εκατομμύρια, όχι απλά χιλιάδες, ατέλειωτα εκατομμύρια γραπτά μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές επιστολές, ακόμα και ιστοσελίδες ψιλοκουβέντας ανταγωνίζονται πλέον το παραδοσιακό ταχυδρομείο για να επικοινωνήσουν με τον Αϊ-Βασίλη, τον Άγιο των δώρων.

Φοβερό. Αποκαλυπτικό. Παιδιά που γνωρίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Άγιος Βασίλης, ότι ΔΕΝ πρόκειται να τους απαντήσει, να τους θυμηθεί μ’ ένα δωράκι, κι όμως του στέλνουν γράμμα, ένα μήνυμα. Γιατί όχι. Μόνο η πιτσιρικαρία φτιάχνεται με κάτι ανυπόστατο; Και οι μεγάλοι γεμίζουν τις φούσκες της ακατανίκητης ανάγκης να ελπίζουν προσκυνώντας το αδύνατο, το απίθανο, πιστεύοντας το άγνωστο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδεδειγμένο ότι η πιο δημοφιλής ταχυδρομική διεύθυνση τούτες τις ημέρες είναι αυτή του Αϊ-Βασίλη. Φέτος προβλέπεται να σπάσει το ρεκόρ επιστολών «παράληψης» ο λαοφιλέστατος παγκοσμίως άγιος.

Το άλλο. Για να μην απογοητεύονται τα παιδιά, κάποια ταχυδρομεία απαντούν στους ανήλικους αποστολείς για λογαριασμό του Αϊ-Βασίλη. Και κάποιες ιστοσελίδες «παρακολουθούν» online -με ψηφιακή ιχνηλάτηση- το ιλιγγιώδες σε ταχύτητες οδοιπορικό με το έλκηθρο του παππού με τα κόκκινα ρούχα και την παχιά κάτασπρη γενειάδα από χώρα σε χώρα, από ήπειρο σε ήπειρο την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Εκατομμύρια επισκέπτες βιώνουν τούτο το ηλεκτρονικό και παραμυθένιο ράλι του μπάρμπα προκειμένου να μοιράσει τα δώρα του κι αυτή τη χρονιά.

Από χρόνο σε χρόνο, από δεκαετία σε δεκαετία, θα περίμενε κανείς να… σκονίζεται ο Αϊ-Βασίλης, να τον πιάνει η σκόνη, αν τον τοποθετούσε εκεί στα ξεχασμένα ράφια της η Ιστορία. Δεν συμβαίνει αυτό. Παρά τη δηλωμένη απουσία του, παρά την πεισματική ανυπαρξία του, ο άγιος από τον χιονισμένο βορρά όλο και περισσότερο ζει στις ανάγκες των παιδιών. Στις επιθυμίες τους. Στη φαντασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

……………………………………………………………

Γιορτάζουν τούτες τις μέρες οι ζωντανοί νεκροί την κόλασή τους, διάβασε apodytirikias.gr

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης