Έκπληξη η νίκη της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα. Όχι δα! Από το πρώτο ημίχρονο κέρδιζε με δύο γκολ την αντίπαλό της, η οποία είχε πάρει το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με 3-1. Αυτό το αποτέλεσμα, το χθεσινό 0-2, που στάθηκε και τελικό, δεν είναι έκπληξη. Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα και λογική, η εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ δεν διαψεύδει απαραίτητα την αγωνιστική της εικόνα, όπως την έδειξε στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια.

Να το πούμε αλλιώς. Αν η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή δεν έχανε από την Ξάνθη, δεν θα απολυόταν ο προπονητής. Αν δεν απολυόταν ο Καρντόσο, οι παίκτες δεν θα τα έδιναν όλα στη ρεβάνς με την τουρκική ομάδα. Συμβαίνει. Ομάδα βουτηγμένη στο πρόβλημα και ο υπεύθυνος για αυτό ο προπονητής παίρνει απολυτήριο πρόωρα, όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ, στο αμέσως μετά πρώτο ματς δείχνει άλλον εαυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θέλουν να κρατήσουν όρθια την ομάδα στην οποία τρώνε ψωμί. Επειδή δεν τους συμφέρει επαγγελματικά η ομάδα να διαλυθεί αγωνιστικά. Κάτι τέτοιο τους μειώνει προσωπικά.

Τέλος πάντων, συμβαίνει συνήθως. Ομάδα που διώχνει τον προπονητή, αμέσως μετά παρουσιάζεται «αλλαγμένη» για έναν-δύο αγώνες, όχι περισσότερο.

Η ΑΕΚ έδωσε δύο παιχνίδια με τη ρουμάνικη Κραϊόβα και ήταν ένα μάτσο χάλια. Και στα δύο ματς. Ακόμα πιο κακή ήταν στη συνέχεια με Τράνζονσπορ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Τι έγινε χθες στην Τραπεζούντα; Με μάγια, βότανα και ξόρκια εξαφανίστηκε το πρόβλημα της ΑΕΚ. Όχι, δα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

……………………..

Στην ΑΕΚ μόνο σίγουρος είναι ο Μελισσανίδης, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης