Μέχρι και πρόσφατα, αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να βγει μπροστά στη βαθμολογία, δύσκολα κάποιος ουδέτερος να πρόβλεπε πώς θα τερμάτιζε πρώτος, τελικά. Πώς θα πάρει το πρωτάθλημα. Φέτος, το έργο είναι διαφορετικό. Εντελώς. Η μέρα με τη νύχτα. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρος πρωταθλητής και πιθανόν με διαφορά μεγαλύτερη των 9 βαθμών.

Το Αύριο θα ‘ναι μία άλλη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Ποιος το λέει αυτό; Η πραγματικότητα. Είναι αδύνατον ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει κρατώντας το ίδιο εκτόπισμα. Αύριο, ίσως, γράψει εποχή, δυναστεία διαρκείας πέντε- επτά χρόνων. Αύριο, ίσως πάλι, χάσει τα πρωτεία. Όλα μέσα είναι. Και δεν εξαρτάται μονάχα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε ποια κατάσταση θα βρεθούν οι αντίπαλοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ναι, υπάρχει και το Αύριο. Πού συνήθως δεν είναι το ίδιο με το Χθες. Που είναι άγνωστο. Κυρίαρχος χουντικού τύπου ο Ολυμπιακός από το 1996 και ήδη το ‘χασε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ΑΕΚ το πήρε το 2018 έπειτα από 24 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός το ‘χει ξεχάσει από το 2010. Ο ΠΑΟΚ τροπαιούχος το 2019 ύστερα από 34 χρόνια.

Με τρία, στη σούμα κι αυτό του 2019, πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ σε πείσμα του τεράστιου οπαδικού όγκου που τον ακολουθεί, μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εξελιχθεί σε αξιόπιστη δύναμη του εγχώριου ποδοσφαίρου. Επιτέλους! Ιστορική αναγκαιότητα είναι ο ΠΑΟΚ να επαναλάβει το 2020 την επιτυχία του. Χωρίς την πίεση να… αποδείξει κάτι. Αυτό που πιπιλίζουν κάθε μέρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Πάντα. Όπως η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός. Σήμερα έτσι, αύριο όχι έτσι, διότι το πράμα είναι κοκορέτσι. Είναι ανόητο να πει κανείς ότι φέτος μία ομάδα… απέδειξε τούτο και το άλλο. Και λοιπόν; Αυτό που «απέδειξε» δεν είναι ίδιο με το Χθες, ούτε θα ‘ναι σίγουρα και Αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο υπάρχει πρωτάθλημα και βάλτε να πάνε, πήγανε. Κάθε χρόνο παίζουν μπάλα, για την… μπάλα, όχι για να… αποδειχτεί η νοσηρή φαντασίωση του οπαδού, την οποία ιντριγκάρουν και εμπορεύονται οι νεκροθάφτες των ΜΜΕ.

………………………..

Γιατί βλάπτουν τον ΠΑΟΚ οι δημοσιογράφοι του όταν προκαλούν, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης