Το μεγάλο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έκατσε στο «Χ» και στο 1-1, και με βάση το αποτέλεσμα έσκασαν επί τόπου τα… μικρά συμπεράσματα. Αν τούτο το ίδιο ματς, το κρίσιμο και ιστορικό, με την ίδια ακριβώς εικόνα, είχε διαφορετικό αποτέλεσμα, νίκη, ήττα της μιας ομάδας, ακόμα και ισοπαλία αλλά χωρίς σκορ, τα εύκολα συμπεράσματα θα έβγαζαν… άλλη ποδοσφαιρική σοφία.

Αυτή η ίδια ΑΕΚ να μην είχε δεχθεί τόσο ενωρίς και τόσο εύκολα το γκολ, μέσα στα καρέ της έπειτα από βόλεϊ με… κεφαλιές δύο αντιπάλων. Αυτός ο ίδιος ΠΑΟΚ στον συγκεκριμένο αγώνα που τον ήλεγχε διότι τον διευκόλυνε η μονοτονία των γηπεδούχων που προσπαθούσαν μονάχα με σέντρες, να δεχόντουσαν και δεύτερο τέρμα, τελικά. Καθόλου απίθανο, όταν το τόπι κυκλοφορεί συνεχώς στην περιοχή των φιλοξενουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας. Η αποβολή παίκτη του ΠΑΟΚ, με ευθύνη του ίδιου κι όχι του διαιτητή, δεν ωφέλησε την ΑΕΚ. Δεν άλλαξε την τακτική στο παιχνίδι της. Ούτε ζημίωσε τον ΠΑΟΚ, διότι δεν υπάρχει σχεδόν καμιά διαφορά στην ομάδα που αποφάσισε ή υποχρεώθηκε να αμύνεται αν παίζει με έναν και με δύο λιγότερους.

Σε μια τέτοια αναμέτρηση με αντιπάλους κορυφής δεν συμφέρει η ομάδα να παίζει πίσω. Το γκολ δίνει τη λύση. Με το γκολ έρχεται το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκε την ΑΕΚ. Ακόμα κι όταν παράδωσε το γήπεδο στην πρωταθλήτρια, γιατί έτσι όπως έκατσε η δουλειά, η ΑΕΚ δεν αιφνιδίαζε. Ούτε στιγμή ο ΠΑΟΚ έφτασε στον πανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στερείται δημιουργίας η ΑΕΚ σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν προκαλεί στον αντίπαλο τη σύγχυση, το ψυχολογικό σοκ. «Θα το φάμε το γκολ…». «Όπου να ‘ναι θα μας το βάλουν…». Η έλλειψη ποικιλίας όταν η ΑΕΚ «πιέζει» αντί να αποσυντονίζει τον αντίπαλο, του επιδοτεί αυτοπεποίθηση.

………………………..

Και με Ολυμπιακό παίκτης του ΠΑΟΚ θα πάρει κόκκινη; διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης