Λένε ”Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται”. Σωστό. Εννοούν- σχετικοί και άσχετοι – πως σε κάποιο ματς θα χάσει και μια ανώτερη ομάδα, πως δεν θα κερδίσει την κατώτερη. Πάνσωστο. Έχει συμβεί. Συμβαίνει. Και πάντα θα συμβαίνει. Πότε, όμως; Πότε η ομάδα με τους καλύτερους παίκτες δεν θα πάρει το τρίποντο της νίκης; Μόνο σε μια περίπτωση. Μόνο αν μαλακιστεί στο γήπεδο.

Όλες τις άλλες ερμηνείες που δίνονται στην εμφάνιση του φαινομένου ”Έκπληξη” στη μπάλα, τις πετάει στον καμπινέ ο διαβασμένος παρατηρητής του φαινομένου. Μόνο μια ομάδα σαν την ΑΕΚ είναι ικανή να… επιζητά, όχι απλά να προκαλεί το απίθανο. Το αδιανόητο. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκπληξη στο ποδόσφαιρο δεν είναι προϊόν αφηρημένης τέχνης. Όπου θα έρθει ο ειδικός και ο κουνημένος να δώσει όποια εξήγηση γουστάρει στη μουτζούρα του μπογιατζή. Η έκπληξη στο γήπεδο είναι συγκεκριμένο πράμα και μιλάει μόνη της.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο στη Ριζούπολη η ΑΕΚ αρχίζει να τον παίζει με θεατή τον αντίπαλο, ο οποίος πέρασε τη σέντρα μετά το δεκάλεπτο. Κανονικό παίξιμο η ΑΕΚ. Όποιος μιλάει για επιπολαιότητα, φλυαρία, ανευθυνότητα δεν βλέπει μπάλα.

Για να κερδίσει στα σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται πρώτα ένα 4-0. Το 3-0 δεν της φτάνει, ο ΟΦΗ της έκανε 3-3 το 0-3. Το 2-0 με Βόλο και Άρη, παρ’ ό,τι την πάτησαν οι αντίπαλοι από γκίνια δεν την ισοφάρισαν, δεν την νίκησαν. Εδώ μιλάς για γκίνια. Άλλο αυτό, άλλο ο αυνανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χθεσινό ματσάκι το έκανε… θρίλερ η ΑΕΚ, και θα εξηγήσουμε γιατί. Το τέταρτο κόρνερ δίνει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να σκοράρει στο 13. Τι περισσότερο ήθελε για να κάνει το 0-2 στο ημίχρονο; Πήρε 12 κόρνερ, ήθελε 22; Είχε 73% κατοχή, που σημαίνει ότι ο Απόλλωνας μόλις ακουμπούσε το τόπι. Κανένας από το ρόστερ του Απόλλωνα δεν έχει θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Τρεις φορές κατέβηκε ο Απόλλωνας κι έβαλε δυο γκολ, το ένα ακυρώθηκε, κακώς, καλώς, άσχετο. Σημασία έχει γιατί να δεχθεί γκολ η ΑΕΚ σ’ αυτό το συγκεκριμένο ματς. Και 0-3 να προηγούνταν, το 1-3 είναι σκάνδαλο σ’ αυτό το παιχνίδι. Που το βρήκε στα μέτρα της η ομάδα η οποία κάνει πρωταθλητισμό, όχι περίπατο στο πάρκο.

Και δεν κάνει για πλάκα το 0-2 και το 0-3 η ΑΕΚ και τρώει γκολ. Και αμέσως μετά το 1-1 το ματσάκι παίρνει φωτιά. Παίζεται στα ίσα. Αυτό που προκάλεσε η ΑΕΚ! Ο Απόλλωνας πήρε τα επάνω του, η ΑΕΚ αποσύρθηκε στο μπωντουάρ της. Και στο 62 ο Απόλλων κάνει το 2-1. Ποια έκπληξη!!! Δεν υπάρχει αυτό. Καμιά έκπληξη, καμιά αστοχία, καμιά ατυχία. Η μαλακία έχει δικό της όνομα.

Τι ακριβώς συμβαίνει με την ΑΕΚ, η οποία όχι μόνο χθες κατέδειξε το πρόβλημα της; Τα αποδυτήρια της δεν μυρίζουν αίμα. Να το πούμε αλλιώς, λείπει ο παίκτης, οι δυο-τρεις παίκτες που δεν ανέχονται τη γκέλα. Με συνέπεια να μην λειτουργεί η κουλτούρα της αληθινά μεγάλης ομάδας.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, λένε, είναι ποιοτικοί. Καμιά αντίρρηση. Και λοιπόν; Δεν φτάνει αυτό. Η επιλογή στις μεταγραφές δεν αφορά μόνο την αξία του ποδοσφαιριστή, αλλά και τη ψυχοσύνθεσή του. Μια ανώτερη ομάδα εύκολα γίνεται χαχαχούχα αν δεν έχει το αίμα του πολεμιστή.

…………………………………………………

Το πιο περιζήτητο αρσενικό της Αθήνας, ο μέγας γυναικάς, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης