Ο άχαστος Πατούλης. Ο συνδικαλιστής και πολιτικός, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις ψηφοφορίες. Ούτε μια φορά δεν έχει ηττηθεί. Γιατί; Επειδή ο νέος περιφερειάρχης δεν ανοίγει μέτωπο με κανέναν. Όλα τα βλέπει, όλα τα λέει «στρογγυλά», καμιά αιχμή για κανέναν αντίπαλο. Ανανταμ παπαντάμ στο πολιτικό ύφος του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Μιλάμε χωρίς να λέμε τίποτα. 

Από το τίποτα προέρχεται το φαινόμενο Πατούλης. Από το πουθενά. Καθαρό δημιούργημα της «κλείστρας». Δικό της γέννημα και θέριεμα είναι ο 58χρονος δήμαρχος Αμαρουσίου, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ποια είναι αυτή η «κλείστρα»; Πρόσωπο κλειδί στα κανάλια, το κορίτσι που στην πραγματικότητα αποφασίζει σε ποιον θα χαρίσει την απόλυτη δημοσιότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν εκλέγεται ποτέ σε εκλογές άτομο άγνωστο στον πολύ κόσμο. Που δεν τον έχουν φάει στη μάπα, κυρίως από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτός πλεονεκτεί σε σύγκριση μ’ άλλους υποψηφίους. Ας είναι τενεκές ξεγάνωτος. Ένας χάλιας. Ένα άδειο μύδι.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής δεν ασχολείται καν ποιους θα έχει στο πάνελ. Αυτή είναι η φροντίδα της κυρίας που, βέβαια, γνωρίζει ποιο είναι το θέμα σήμερα και από τη δική της μεγάλη λίστα προσώπων επιλέγει ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι προσκεκλημένοι. Τη λένε «κλείστρα», διότι αυτή «κλείνει», «κλειδώνει» αυτούς κι εκείνους τους μαϊντανούς.    

Υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή προσώπων από την «κλείστρα». Τηλεοπτικά κριτήρια. Ο προσκεκλημένος, πολιτικός ή όχι, πρέπει να «τα λέει»’. Δηλαδή; Να κατέχει το θέμα, να είναι δυνατός στο μπλα μπλα, να διαθέτει τσαμπουκά, όρεξη να τσακωθεί μ΄ άλλον. Και να είναι «μούρη», όπως λένε στη γλώσσα των καναλιών. Η φάτσα του να γράφει στο γυαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πατούλης ένας από τις δεκάδες ανύπαρκτους που από το 1990, τότε που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση, έγιναν «δημόσια πρόσωπα». Η «κλείστρα» του άλφα και του βήτα καναλιού ανέδειξαν βουλευτές, δημάρχους, συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα, η περίπτωση Πατούλη ήταν η «λύση» της «κλείστρας» που ήθελε προσκεκλημένο έναν γιατρό π.χ. σε εκπομπή στις έξι το πρωί. Παρών, ξουρισμένος και μακιγιαρισμένος από τα χαράματα ο Πατούλης στο στούντιο του Παπαδάκη ή εκπομπής άλλου καναλιού. 

Ο παίκτης της «κλείστρας», ο πάντα πρόθυμος Πατούλης, εξαργύρωσε την τηλεοπτική προβολή του σε διάφορα αξιώματα. Έφτασε μέχρι περιφερειάρχης! Μην τον δούμε και πρωθυπουργό το δημιούργημα της «κλείστρας».

…………………………

Η «απροσάρμοστη» σχέση δημοσιογράφων και κομμάτων, διάβασε στο apodytiriakias,gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης