Έκπληξη μεγατόνων, λέει. Υπερβολές. Αποκαθήλωση της dream team. Ανοησίες. Σοκ παγκόσμιο στο μπάσκετ η ήττα των ΗΠΑ από τη Γαλλία. Προσωπικά, να μου επιτρέψετε να δηλώσω πως δεν σοκαρίστηκα. Ούτε καν εντυπωσιάστηκα. Και γιατί; Δεν συνέβη κάτι το τρομακτικό και απίθανο και ανεπανάληπτο.

Να, η μεγάλη αλήθεια σ’ αυτό που αποκαλείται αθλητισμός. Σ’ αυτό που διαδραματίζεται στο γήπεδο, με αντιπάλους δύο ομάδες. Ο ένας θα κερδίσει, άρα ο άλλος θα χάσει και τούτο το γεγονός δεν σημαίνει τίποτα, επί της ουσίας. Τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έχασε, για να κάνουμε ταμείο, στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Γαλλία η αμερικανική ομάδα; Εγώ θα σου πω. Τί-πο-τα. Κι όταν λέμε τίποτα εννοούμε τί-πο-τα. Και η Γαλλία τι κέρδισε που πήρε το ματς; Πάλι εγώ θα σου πω. Η Γαλλία, λοιπόν, κέρδισε αυτό που κέρδισε και η Ελλάδα, στην προηγούμενη ήττα των ΗΠΑ, το 2006. Δηλαδή; Να έχει να λέει ότι εμείς νικήσαμε μια φορά την Αμερική. Τίποτα περισσότερο.

Στο μπάσκετ μακράν η Αμερική είναι πρώτη στον πλανήτη και θα παραμείνει στην κορυφή τα προσεχή 517 χρόνια. Η δε Γαλλία με την πρώτη νίκη της επί των ΗΠΑ εδώ και εκατό χρόνια ποτέ δεν πρόκειται να ανεβεί στην πρωτιά. Άρα;

Άρα, η Αμερική δεν θα χάσει ποτέ την πλανηταρχία, παρά την ήττα στον πόλεμο του Βιετνάμ, και όποιο άλλο πόλεμο κάνει νταηλίκι για να τρομοκρατήσει και να προωθήσει τις πωλήσεις της πολεμικής της βιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγγλία ένα Μουντιάλ μόνο πήρε, το 1966, κι αυτό βρόμικο, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο. Έχει το πιο εμπορικό πρωτάθλημα και κονομάει τα περισσότερα δις. Δεν υπάρχει καμιά ήττα των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ. Πλάκα κάνουμε; Εκτός κι αν διαβάσουμε το αποτέλεσμα 89-79 σαν ήττα του αμερικανικού μπάσκετ.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης