Δεν ξέρουν τι λένε οι ξένοι που κρίνουν την εθνική ομάδα στο μουντιάλ. Την έχουν χαρακτηρίσει αμυντικογενή. Ότι παίζει αμυντικά. Τι να πουν οι άνθρωποι; Έχουν σοκαριστεί από το θέαμα που παρουσιάζει η ελληνική ομάδα και επειδή δεν την ξέρουν πολύ καλά, επειδή δεν την περίμεναν τόσο χάλια, την έβγαλαν “αμυντική” και καθάρισαν.

Δεν είναι έτσι, όμως. Η Ελλάδα δεν παίζει αμυντικά. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και σωστοί θα πούμε την αλήθεια. Η Ελλάδα δεν παίζει. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν πεις ότι η εθνική Ελλάδος παίζει αμυντικά, τότε της κάνεις χάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να ξέρουμε τι λέμε. Παίζω αμυντικά σημαίνει ότι παίζω, ότι ο αντίπαλος με νοιώθει στο πετσί του, ότι υπάρχω μέσα στο γήπεδο, όμως λειτουργώ αμυντικά.

Η εθνική Ελλάδος, ας αφήσουμε τις χοντρομαλακίες για πάθος και ψυχή, δεν παίζει στο γήπεδο. Αποσύρεται του αγώνα, συνειδητά. Αυτό δεν λέγεται άμυνα.

Άμυνα, υψηλής κλάσεως και άμυνα ενεργητική, όχι παθητική, έκανε η εθνική το 2004. Ρεσιτάλ αμυντικής τακτικής από ομάδα που έψαχνε το γκολ. Άμυνα από μία άριστα δουλεμένη και καλοκουρδισμένη ομάδα που πρώτα δεν ήθελε να χάσει κι αν έβρισκε την ευκαιρία την αξιοποιούσε. Αυτά το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η ομάδα είναι ανίκανη να κάνει άμυνα. Απλά οπισθοχωρεί και περιμένει τον αντίπαλο.

Fuck off mori patsavoura Vergara, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης