Η μεγάλη ντροπή των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας

Η μεγάλη ντροπή των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας
Από μόνη της δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο η συνάντηση των εκπροσώπων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, και ΠΑΟΚ με ανθρώπους της UEFA και της «επιτροπής επιτήρησης» της ΕΠΟ.

Έγινε χθες η συνάντηση των «Big 4» ΠΑΕ made in Greece και με τον πιο επίσημο τρόπο οι κοτζαμπάσηδες του ντόπιου ποδοσφαίρου έδειξαν την πραγματικότητα που συνεχίζει να παίζει εδώ κι έναν αιώνα. Από τότε που παίζεται μπάλα στον τόπο μας. Ότι είναι ανάξιοι να αυτοδιοικηθούν. Και, κυρίως, ότι οι λεγόμενοι «μεγάλοι» δεν είναι σε θέση να επιβάλουν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, χωρίς να προκαλούν την κοινωνία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα των μεγάλων πολιτικών αλλαγών παραμύθι φούρναρης, η Ελλάδα της μεταπολίτευσης και της δημοκρατίας, ποδοσφαιρικά παραμένει στο 1821. Όπως τότε! Οι ξένες δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, βεβαίως για τους δικούς τους λόγους, μας απελευθέρωσαν. Αυτοί, οι ξένοι συμφώνησαν να μας φέρουν βασιλιά. Αυτοί μας δάνεισαν. Αυτοί μας κράτησαν προτεκτοράτο.

Η χθεσινή συνάντηση ντροπής των «4» με την UEFA είναι μια εθνική ντροπή. Έφτασαν, μάλιστα, ονόματα δεν λέμε, τι σημασία έχει, να έχουν… αιτήματα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Όχι από την κυβέρνηση, ούτε από την ΕΠΟ. Να γίνει τούτο και το άλλο στο πρωτάθλημα. Και να τα αποφασίσει η UEFA όχι η ελληνική ομοσπονδία.

………………………
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, 12:47