Η παγκόσμια περίπτωση... Ολυμπιακός!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 08:44
Η παγκόσμια περίπτωση... Ολυμπιακός!
Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο. Σε παγκόσμια κλίμακα. Μία ομάδα να προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της! Κάθε χρόνο! Είναι κόντρα σε κάθε λογική αυτή η τρελή, η αλλόκοτη τακτική. Κι όμως, ο Ολυμπιακός που δεν διστάζει να ρισκάρει παίρνοντας νέους ποδοσφαιριστές με τη σέσουλα και ταυτόχρονα διακόπτοντας τη συνεργασία μ’ άλλους λεγεωνάριους επαγγελματίες, παραμένει σταθερά μέσα στους στόχους του.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού και η νίκη 3 - 1 χθες το βράδυ κόντρα στην Παρτιζάν είναι η αποθέωση του παραλογισμού! Ο διασυρμός κάθε έννοιας ποδοσφαιρικού ορθολογισμού. Ο πρωταθλητής κατέβηκε στο γήπεδο με ποδοσφαιριστές στους οποίους έκανε συμβόλαιο μόλις προ ολίγων ημερών στη μισή ενδεκάδα. Να, που η ομάδα είχε χημεία. Απίστευτο! Μία γροθιά ήταν αυτός ο τυχοδιωκτικός Ολυμπιακός. Σε καμιά περίπτωση δεν έδινε την εντύπωση ότι αγωνιζόταν σε αναμέτρηση κρίσιμη με αρκετούς παίκτες που ο ένας δεν γνώριζε το όνομα του άλλου.

Ακαδημαϊκά είναι καταδικαστέο η ομάδα, η κάθε ομάδα με στόχους χειροπιαστούς, όχι τίποτα καφενεία, να πειραματίζεται τόσο τολμηρά. Να διαλύει το συγκροτημένο, τον υποτίθεται δουλεμένο επί μήνες κορμό της ενδεκάδας και… άντε πάλι φτου από την αρχή. Το φρόνιμο είναι να ενισχυθεί η ομάδα εκεί που πονάει, δηλαδή με 1 -2, το πολύ τρεις μεταγραφές. Όχι αυτό το απίθανο που πλέον κατά σύστημα κάνει ο Ολυμπιακός, να ξεφορτώνει μια καραβιά από 15 νοματαίους, όπως και τούτο το καλοκαίρι.

Πέρα από την όποια επιχειρηματική (;) σκοπιμότητα της ΠΑΕ Ολυμπιακός να… ανανεώνει το μόλις χθεσινό και προχθεσινό υλικό, η εν λόγω επιχειρηματική τακτική κρίνεται ολότελα… αντιτουριστική. Και σχίζει πτυχία προπονητικών σχολών.

Ποιο, λοιπόν, είναι το... απόκρυφο μυστικό επιτυχίας του Ολυμπιακού; Πιθανόν γιατί οι αντίπαλοί του μειονεκτούν και έτσι ο μόνιμος πρωταθλητής δεν πληρώνει το κόστος της αντιποδοσφαιρικής του μεθοδολογίας.

....................................
Ποια Ελλάδα; Στις διεθνείς αγορές έκανε έξοδο ο Ολυμπιακός, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 10:20