Οι πόλεμοι είναι πια... ποδοσφαιρικοί στην Ευρώπη!

Οι πόλεμοι είναι πια... ποδοσφαιρικοί στην Ευρώπη!

Από χθες και πάλι ποδόσφαιρο Champions League. Κανονικό ποδόσφαιρο, δηλαδή. Όχι πως θα ξεχάσουμε την μπάλα μ' αυτό που ψευτοπαίζεται στην Ελλάδα. Τι έχουμε να πούμε; Αυτό που λέει το γήπεδο! Το ποδόσφαιρο είναι σοβαρό πράμα και απαγορεύεται η μπουρδολογία. Και τα περισσότερα που λέγονται πριν και μετά το ματς είναι μπουρδολογία. 

Με την ευκαιρία. Σ’ αυτήν την πόρνη την Ευρώπη, εδώ και 70 τόσα χρόνια δεν έχει πέσει ούτε ντουφεκιά. Μιλάμε για πόλεμο, όχι για σαματάδες πολιτικούς, διαδηλώσεις, απεργίες, πορείες κι άλλες τέτοιες ταραχές. Επτά δεκαετίες κάργα συμπληρωμένες βασιλεύει η ειρήνη σ’ αυτήν την ήπειρο που χίλια πεντακόσια χρόνια κουβάλησε την Ιστορία στον πλανήτη και την έγραψε όπως εκείνη γούσταρε…

…Για ποδόσφαιρο ξεκίνησα να μιλήσω, αλλά σε συλλαμβάνω ανυπόμονο, αγαπητέ, επειδή χαρακτηρίζω πόρνη τη γριά ήπειρο. Είμαι επιεικής, δεν λέω το βαρύτερο. Ναι, τον πλανήτη τον αιματοκύλησαν οι λαοί της λευκής φυλής.

Κι έφθασε το πράμα να χαιρόμαστε ποδόσφαιρο! Ναι, να πλακώνονται εθνικές ομάδες, και κλαμπ οπαδών, μάζες οπαδών για το ποδοσφαιρικό δρώμενο. Αυτή είναι η υπέρτατη επιτυχία του αληθινού πολιτισμού. Αράζουμε στις πολυθρόνες όλοι οι Ευρωπαίοι για να παρακολουθήσουμε κάποιους να κυνηγάνε την μπάλα. Αυτό θέλουμε. Η φρίκη του αληθινού πολέμου με τα εκατομμύρια νεκρούς, την πείνα και τη δυστυχία, υποκαταστάθηκε με τις αναμετρήσεις στο γήπεδο με το γρασίδι. Αυτή είναι η επιτυχία.

…………………….

Γιατί τελείωσε στην Ευρώπη η «εποχή Παναθηναϊκού», διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 13:47