Ως Έλλην πολίτης έχω μία απορία. Δεν είμαι απλώς πολίτης, είμαι σκεπτόμενος πολίτης. Κι έχω απορία, όχι ερώτηση. Απορώ, ρε, παιδί μου.

Πρώτα, όμως, να βάλουμε στο τραπέζι το θέμα. Ό,τι ήταν να ιδιωτικοποιήσει η ΝΔ, το πραγματοποιεί ο Σύριζα. Υπ’ όψιν ότι η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνον διότι το απαιτούσε η τρόικα, αλλά και γιατί η ίδια το θεωρούσε επιβεβλημένο και πολιτικά σωστό, οικονομικά συμφέρον να κάνει αποκρατικοποιήσεις επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο Σύριζα κάθετα, οριζόντια και πέρα για πέρα κατηγορηματικά ήταν ενάντια του ξεπουλήματος, όπως το χαρακτήριζε, των κρατικών μονοπωλίων. Πολιτικά, ιδεολογικά, εθνικά, οικονομικά.

Η ΝΔ είχε κοστολογήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 300 εκατ. ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είχε εκτιμήσει προκλητικά χαμηλή την τιμή των 300 εκατ. Τελικά, για να μη λέμε πολλά, σήμερα επί ΣΥΡΙΖΑ ιταλική εταιρεία πήρε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 45 εκατ.

Να, ποια είναι η απορία μου. Αυτοί οι συριζαίοι, τουλάχιστον, κάνουν καμιά αρπακτή; Αν δεν τα «παίρνουν» κάτω από το τραπέζι, γιατί ξευτιλίζονται; Ακαταλαβίστικο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δικαίωμά σου να είσαι υπέρ, κατά των αποκρατικοποιήσεων. Δικαίωμά σου, επίσης, να κάνεις σκληρή κριτική στον κομματικό σου αντίπαλο. Ε, αφού γίνεσαι χειρότερη και από πόρνη ως πολιτικός, είναι εύλογη και η δική μου απορία. Τουλάχιστον, βουτάς καμιά μίζα, ρε σύντροφε, για τα γεράματά σου; Απορώ.

……………………………..
Γιατί η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα στη Μεσόγειο, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης