Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από την ασφάλεια Αλεξανδρούπολης δύο από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους του Έβρου και εγκέφαλοι ισχυρού κυκλώματος προώθησης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Είναι οι αδελφοί Νίκος και Χρήστος Πρίγγας, 34 και 31 χρονών που είχαν στήσει εδώ και 5 χρόνια οικογενειακή επιχείρηση σε συνεργασία με Τούρκους… συναδέλφους από την Ανδριανούπολη. Στο κόλπο και δίκτυο Αθηναίων συνεργατών που εμπορευόντουσαν τους λαθρομετανάστες.

Τσάκωσαν οι μπάτσοι τα δύο αδέλφια όταν προσπαθούσαν να «περάσουν» 38 λαθρομετανάστες για να τους αποστείλουν πακέτο στην Αθήνα. «Είχαμε μυριστεί τα δύο αδέλφια και το τακίμιασμά τους με τους Τούρκους δουλεμπόρους, αλλά μας ξέφευγαν για μήνες» είπαν από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πυθίου γινόταν η μεταφορά των λαθραίων, που στη συνέχεια τους οδηγούσαν στην αγροτική περιοχή Πράγγιο, όπου τους περιέμενε φορτηγό για να τους κουβαλήσει στην Αθήνα. Τη στιγμή της εφόδου των αστυνομικών ο Νίκος Πρίγγας τράβηξε πιστόλι, αλλά ακινητοποιήθηκε. Διέφυγε ένας «συνεργάτης» τους «Γιάννης», το φορτηγό ανήκε στον Μάριο Μπαμπά από το Χαλάνδρι.

Πακιστανοί 32, Ινδοί 6 το πακέτο, ο καθένας είχε δώσει στους δουλέμπορους από 500 δολάρια κι άλλα 500 θα ξοφλούσαν όταν θα τους μετέφεραν στην Αθήνα. Στην Ανδριανούπολη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θράκης οι Τούρκοι συνεργάτες του κυκλώματος είχαν στήσει καταυλισμό για πρόσφυγες από Πακιστάν, Ινδία, Ιράν, Μπαγκλαντές, μέχρι να τους «σπρώξουν» στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ αποδυτηριάκια. Το ρεπορτάζ που διαβάσατε προέρχεται από το αρχείο μου. Η υπόθεση αυτή, που θαρρώ λέει πολλά σήμερα, συνέβη 28 Ιανουαρίου 1994. Καλά κρασά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήττα στις εκλογές της ΝΔ ο Καραμανλής, όποιος κι αν κερδίσει διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης