Να το ξαναπάρει. Αυτή είναι η ευχή. Το σήκωσε μετά από 34 χρόνια και να το ξανασηκώσει το 2020! Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Περισσότερο από τον ίδιον τον ΠΑΟΚ. Θα βοηθήσει το πρωτάθλημα αν κερδίσει πάλι την κούπα ο ΠΑΟΚ. Γιατί θα τον κάνει πλέον σοβαρό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Αυτό μας ενδιαφέρει. Να εξελιχθεί ο ΠΑΟΚ σε αληθινή ομάδα κορυφής. Όχι να παραμείνει, όπως δεκαετίες, σε μια μαϊμού ποδοσφαιρική δύναμη.

Δεν έχει να χάσει τίποτα π.χ. ο Ολυμπιακός αν του λείψει ένα πρωτάθλημα. Πάντα θα είναι ο Ολυμπιακός. Πάντα θα τον φοβούνται, ακόμα κι αν μια σαιζόν παρουσιάσει ομάδα αναξιόπιστη αγωνιστικά. Γιατί είναι ο Ολυμπιακός. Το ίδιο ισχύει, σε μικρότερο βαθμό, για την ΑΕΚ. Όσο για τον Παναθηναίκό, δεν γίνεται λόγος. Όσο βρίσκεται στό ζοφερό φεγγάρι της οικονομικής δυσπραγίας μάλλον ειρωνικό μοιάζει η κάθε σκέψη για πρωταθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι άλλο έργο. Μια ζωή στην απ’ έξω. Και επειδή το πρωτάθλημα είναι μπίζνες, πρώτα μπίζνες, έχει ανάγκη την πελατεία των παοκτσήδων. Να μην απογοητευτούν με μια κολλητή αποτυχία αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019. Αυτό ενδιαφέρει. Να μη χάσει την εμπορικότητα του το brandname του ΠΑΟΚ, όπως ήδη συνέβη μ’ εκείνο του Παναθηναίκού.

Να το ξαναπάρει, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ και του χρόνου, αφού βέβαια το αξίζει. Όχι, χαριστικά. Αν είναι έτσι, τότε δεν εχει καμιά αξία η… ευχή. Αν είναι ευχή κι όχι επιθυμία τεχνοκρατικού χαρακτήρα. Επιτέλους! Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από πραγματικά δεδομένα για να λειτουργήσει την κοινωνική του αποστολή. Δεν προσφέρεται μονάχα για να καλύψει απωθημένα και ελπίδες για ιδεώδη εθνικά, πατριωτικά, τοπικά, πολιτικά, ιδεολογικά.

…………………………

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί ο ΠΑΟΚ παίρνει πανάξια πρωτάθλημα, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης