Για να γίνει αντιληπτή η μέχρι χθες πίεση, πιο σωστά ο εκβιασμός της UEFA να μη διακοπούν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, και η απειλή κινδύνου του αποκλεισμού των ομάδων από το champions και το europa league, αρκεί να αναφέρουμε τι συνέβη στην Ελλάδα με υφυπουργό αθλητισμού τον συριζαίο Κοντονή. Διακόπτει αυτός το πρωτάθλημα και το συνδρομητικό κανάλι λέει στα ίσα στις ΠΑΕ:

– Παίξτε μπάλα, διαφορετικά δεν παίρνετε λεφτά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΠΑΕ λένε: «Εμείς θέλουμε, αλλά τι φταίμε που η κυβέρνηση διέκοψε το πρωτάθλημα;».

– Το τι παιχνίδια πολιτικά κάνει η κυβέρνηση δεν μας ενδιαφέρει, εδώ υπάρχουν ρήτρες, έχετε υπογράψει, άρα δεν παίζετε, δεν παίρνετε μια…

Έτσι και με τα κύπελλα Ευρώπης, υπάρχουν ρήτρες με τους χορηγούς, γι’ αυτό η UEFA πουλούσε τρέλα και αγνοούσε τη θανατική απειλή του κορωνοϊού στον πλανήτη. «Αποκλεισμός και τιμωρία όποιο πρωτάθλημα οριστικά διακοπεί, περιμένετε να δούμε τι θα γίνει…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «περιμένετε» είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν οι πολυεθνικές που επενδύουν στο ποδόσφαιρο. Χθες ο Ρονάλντο, ο Βραζιλιάνος, όχι ο Πορτογάλος, ιδιοκτήτης από το 2018 της ισπανικής Ρεάλ Βαγιαδολίδ, τη βγήκε χοντρά στον Τζιάνι Ιφαντίνο, πρόεδρο της FIFA:

– Μιλάτε για ποδόσφαιρο όταν ο κόσμος πεθαίνει από τον κορωνοϊό; 

Στην πραγματικότητα ο πρώην άσος της Αϊντχόβεν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ, Μίλαν είπε στον Ινφαντίνο: «Κλείστε το μαγαζί, δεν είναι προτεραιότητα το ποδόσφαιρο».

Ο πρώην Νο 7 δικηγόρος της UEFA, ο υπάλληλος της, ο πονηρός «insider», όπως ήταν το παρατσούκλι του, προωθήθηκε στον θρόνο πρώτα της UEFA και μετά της FIFA, για να μη βγουν στον αέρα οι κομπίνες του κάποτε δίδυμου Μπλάτερ-Πλατινί, προέδρων FIFA και UEFA, αντίστοιχα, οι οποίοι λόγω οικονομικών σκανδάλων είχαν απομακρυνθεί. Μην εκλεγεί κάποιος άλλος, εκτός ελέγχου, και ανοίξει τα απόρρητα κιτάπια. Έτσι ο τίποτας Ινφαντίνο έγινε μπροστινός στο μεγάλο μαγαζί, τη FIFA και στο άλλο μαγαζί, την UEFA, ο επίσης δικηγόρος από το πουθενά Σλοβένος Τζέφεριν. Στη φώτο, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρόεδρος της UEFA επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Υποψήφιος βουλευτής ο Τσιόδρας, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης