Κόκκινη κάρτα η κυβέρνηση σε θέατρα και μουσεία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 11:41
Κόκκινη κάρτα η κυβέρνηση σε θέατρα και μουσεία

Ο υφυπουργός αθλητισμού απαγόρευσε τη μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη για τον αυριανό αγώνα. Φοβερό, ε; Είναι σα να απαγορεύει ο υπουργός πολιτισμού την είσοδο σε θέατρο, σε μουσείο, σε έκθεση ζωγραφικής, σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι το ίδιο. Ακριβώς το ίδιο.

Γιατί το αποφάσισε ο υφυπουργός; Για προληπτικούς λόγους. Για να μην κάνουν μανούρες οι παοκτζήδες. Γιατί οι οπαδοί μεγάλης ομάδος είναι ικανοί να παρεκτραπούν χωρίς να τους... προκαλέσουν μπάτσοι ή οπαδοί αντίπαλης ομάδας. Γνωστά πράγματα.

Η απόφαση του υφυπουργού παραπέμπει κατ' ευθείαν σε καθεστώς ολοκληρωτικό, φασιστικό. Είμαι κράτος και απαγορεύω την έκδοση βιβλίου, τη διοργάνωση εκδήλωσης πολιτιστικής, γιορταστικής, διασκεδαστικής. Πέρα απ' αυτό, είναι κουφό ο αρμόδιος κυβερνητικός λειτουργός, ο υπουργός να σαμποτάρει ένα εμπορικό προϊόν. Ένα ποδοσφαιρικό θέαμα ανωνύμων εταιρειών, εμποδίζοντας την προσέλευση πελατών.

Ποιο είναι το θλιβερό της ιστορίας; Κυβέρνηση, σημερινή και χθεσινή, κόμματα και ΠΑΕ έχουν αποδεχθεί την αδυναμία τους (;) να ξεκαθαρίσουν τη βία από τα γήπεδα. Μοιάζουν με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων οι οποίοι συμβιβάστηκαν με συμμορίες που νταηλήκι μπουκάρουν όποτε γουστάρουν και τα σπάνε στα σκυλάδικα. Με συνέπεια να περιορίζεται η πελατεία, διότι πόσοι θα το ρισκάρουν να πάνε σε μαγαζί που βρωμάει μπαρούτι.

Απόφαση.υπουργική. Τη βρήκαν και την εφαρμόζουν ο ένας μετά τον άλλον όλοι οι υφυπουργοί. Απαγόρευση στο γήπεδο των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδος. Θα δικαιολογούσε καλύτερα το μισθό του ο κάθε της πλάκας υπουργός της κάθε άτολμης κυβέρνησης να τα βάλει με τους χούλιγκαν, αν είχε καθαρίσει τη μπουγάδα στο πρόβλημα.

Ψυχολογική υποστήριξη χρειάζεται ο... οπαδός, διάβασε apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 11:43