Δεν προλαβαίνεις να σταθείς στα δεδομένα του τελευταίου γκάλοπ που δίνει σαφή υπεροχή στην κυβέρνηση της ΝΔ με Μητσοτάκη, και πέφτει το επόμενο γκάλοπ, για να μας πει τα ίδια. Γιατί επιμένουν με τις συνεχείς και πληρωμένες, κανονικές παραγγελιές, σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης; 

Ο μεγάλος θριαμβευτής των γκάλοπ είναι ο Τσίπρας. Μην κολλάς στα νούμερα, στους αριθμούς. Βγάλε τις τσίμπλες από τα μάτια. Ναι, σύμφωνοι, μπροστά, σταθερά μπροστά και μετά από δυο χρόνια στην κυβέρνηση είναι ο Μητσοτάκης, αλλά παίζει μόνος του! Κι αυτή είναι η γκραν σουξέ αβάντα του Τσίπρα. Ότι ο Μητσοτάκης κάνει παιχνίδι χωρίς αντίπαλο. Τι εννοώ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύριζα σήμερα είναι καφενείο. Σκέτος καφενές. Διαλυμένη κατάσταση. Όλοι οι σύντροφοι είναι στο περίμενε. Πως θα κάτσουν οι εξελίξεις οι εσωκομματικές, μετά την οριστική απόφαση της αυλής του αρχηγού να το πάει ξεκάθαρα προς τα δεξιά. Το μαγαζί προς το κέντρο. Ο δε Τσίπρας βλέπει τα γκάλοπ και δεν ανησυχεί. Γιατί. Επειδή δεν είναι κορόιδο και ξέρει πως τη βελόνα στα γκάλοπ την κρατάει ο Μητσοτάκης.

Η βελόνα επηρεάζεται, μάλλον θα επηρεαστεί από το τι κάνει ο πρωθυπουργός. Από τι κόστος θα τον χρεώσει ο κόσμος. Ποιος Τσίπρας; Αυτός είναι θεατής. Περιμένει να αυξηθούν τα ποσοστά του, όχι βέβαια από την όποια ενεργητική, αποτελεσματική αντιπολίτευση του, αλλά με τι γκέλες θα κάνει η κυβέρνηση. Τι παλούκια θα βρει μπροστά της.

Στο τελευταίο γκάλοπ ο σύριζας πιάνει το τεράστιο ποσοστό του 24% στο σύνολο εκφρασμένης γνώμης του 77,5% του κόσμου. Αυτό έχει σημασία, όχι η διψήφια διαφορά υπέρ του Μητσοτάκη. Για τον Τσίπρα αυτό που τον ευχαριστεί είναι πως δεν νοιώθει την παραμικρή απειλή από το όποιο τρίτο κόμμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………………………….

Στο γήπεδο του ευρωπαϊκού ακόμα ένα αδιάβαστο βιβλίο, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης