Φοβερά πράγματα. Κομμουνιστές, άτομα της προηγούμενης κατάστασης, βαρβάτα στελέχη του κόμματος     ανέλαβαν το πηδάλιο στη Ρωσία, προκειμένου να την αποκομμουνικοποιήσουν. 

Πρώτα ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, επί Σοβιετικής Ένωσης και Κομμουνιστικού Κόμματος ακόμα στα πράγματα, στη συνέχεια ο Μπόρις Γέλτσιν και τελικά ο κύκλος της εναλλαγής των προσώπων στην εξουσία σταμάτησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και οι τρεις υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΚ στράφηκαν ενάντια στις επιλογές του κόμματος. Με εντολή του κόμματος στην πραγματικότητα. Για να παραμείνει τσαρική στο φινάλε η Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει, βέβαια, μια διαφορά στον τρόπο διακυβέρνησης της μετακομμουνιστικής χώρας. Μια μόνο διαφορά σήμερα από τη Ρωσία των ελέω Θεού και κληρονομικότητας μοναρχών. Σήμερα, επί τσάρου Πούτιν, γίνονται εκλογές. Και με δημοκρατικές -και αντιτσαρικές- διαδικασίες εκλέγεται τσάρος.

Σα σήμερα, επίσης πρώτη Φεβρουαρίου, το 1931, γεννήθηκε ένα από τα σπέσιαλ καθάρματα της Ιστορίας, ο κρασοπατέρας Μπόρις Γέλτσιν (φώτο), το αφεντικό στη μετακομμουνιστική Ρωσία. Συμβαίνει. Έχει συμβεί. Αρχηγός κράτους, μάλιστα πολύ μεγάλου κράτους, χώρας μέσα στις τρεις ισχυρότερες της γης, να είναι κάποιος Καραγκιόζης. Ένας αρχιδολοφόνος. Ένας αρχιπαλαβιάρης. Έχει συμβεί.

Με την ευκαιρία. Σα σήμερα πρώτη Φεβρουαρίου, το 1990, άνοιξε στη Μόσχα το πρώτο εστιατόριο fast food της γνωστής αμερικάνικης αλυσίδας McDonald’s, ένα από τα σύμβολα του καπιταλισμού. Από την πρώτη ημέρα, από τα εγκαίνια, ατέλειωτες ήταν οι ουρές των Μοσχοβιτών, 30.000 κάθε μέρα (!!!) για να αγοράσουν Big Mac. Να νιώσουν χαζοαμερικάνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοβερά πράγματα. Μετά από 70 χρόνια κρατικής και κυβερνητικής μονοπωλιακής εξουσίας του κομμουνιστικού κόμματος, αυτό που προέκυψε ήταν ο κόσμος να αισθάνεται λυτρωμένος με την πολιτική ανατροπή, να κάνει ουρές σε ό,τι παρέπεμπε στις ΗΠΑ και έμοιαζε αμερικάνικο και να πλημμυρίσει η δύση με πουτάνες και εργατικό δυναμικό βήτα εθνικής από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

…………………………………………………

Ο Παναθηναϊκός -ακόμα-  δεν είναι Ολυμπιακός, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης