Αν δεν τραυματιζόταν ο τερματοφύλακάς του, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε το «2» στο «Καραϊσκάκη». Στην μπάλα, βέβαια, δεν υπάρχουν «Αν» κατόπιν εορτής ή κατόπιν κηδείας. Ακαδημαϊκά, όμως, στέκει να υποθέσει κάποιος το τελικό αποτέλεσμα, λόγω της χοντρής γκέλας που έκανε ο εντελώς άπειρος Κότσαρης που αντικατέστησε τον τραυματισθέντα Διούδη.

Το 1-1 προήλθε από τραγικό λάθος του γκολκίπερ. Αντί να «φάει» την μπάλα, αυτός δεν την ακούμπησε καν στο γκολ του Ολυμπιακού. Σημειώνουμε ότι ο Κότσαρης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση πριν σκοράρει, τελικά, ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα απ’ αυτό. Με τον Ολυμπιακό η τακτική του Παναθηναϊκού ήταν διαφορετική σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα… «ντέρμπι». Με ΠΑΟΚ που έχασε 2-0 και με ΑΕΚ που κέρδισε τις εντυπώσεις στο 0-0. Και δεν θα ήταν έκπληξη να έφευγε με το τρίποντο.

Με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ήταν αμυντικός. Δεν είχε άλλη επιλογή. Καμιά σχέση με το πώς εμφανίστηκε στην Τούμπα. Είχε έξι νίκες και μία ισοπαλία εκτός και την… ιδέα ότι αρκεί που λέγεται Παναθηναϊκός. Το λάθος του προπονητή Δώνη. Να έχει την απαίτηση παίζοντας ίσος προς ίσον και να πάρει αποτέλεσμα από ανώτερο αντίπαλο, το φαβορί του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα του.

Το φρόνιμο είναι να παίζει μια ομάδα, σωστά και αποτελεσματικά, σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Όχι… ελπίζοντας να αποδώσει, να δείξει στο γήπεδο αυτά που δεν μπορεί. Αφού, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός υποτάχθηκε, γνώρισε την πρώτη ήττα στην Τούμπα, ο Δώνης πήρε το μάθημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός ήταν… προσεκτικός. Μπήκε στο παιχνίδι, πράγματι πήρε τον έλεγχο του αγώνα μόνον όταν και τα χόρτα στο ΟΑΚΑ πήραν πρέφα ότι η ΑΕΚ ήταν στη χειρότερή της μέρα. Και με τον Ολυμπιακό, χθες στο «Καραϊσκάκη», έπαιξε άμυνα και έψαχνε τις αντεπιθέσεις με σκοπό να… ανασάνει πίσω, όχι να πλησιάσει σε αληθινές ευκαιρίες και να σκοράρει. Κάτι που πέτυχε με άπιαστο μακρινό σουτ.

……………………………..

Η συνωμοσία ΑΕΚ και Ολυμπιακού για να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης