«Αυτός είναι ο κατάλληλος προπονητής». Τι είναι τούτο, παρακαλώ, σχόλιο ή σπάτουλα; Δεν πρόλαβε να γίνει γνωστή η συμφωνία της ΠΑΕ με τον νέο τεχνικό και πετάγεται σαν πορδή με αποκρουστική οσμή και υπογράφει ανάλυση βαριά, όσο ζυγίζει το υλικό από τον απόπατο τριών λόχων στρατοπέδου.

«Αυτός είναι ο προπονητής που χρειαζόταν η ομάδα. Μ’ αυτόν, επιτέλους, θα γυρίσει σελίδα η ομαδάρα. Αυτός έχει τα πλάνα που θα βάλουν την ομάδα στον δρόμο της Ιστορίας της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοιες μπούρδες λένε και γράφουν. Είτε προσελήφθη αυτός που προσελήφθη ή κάποιος άλλος στη θέση του. Το ποίημα είναι γνωστό και μ’ αυτό ακριβώς είχε στεφανωθεί ο προηγούμενος προπονητής. Εκείνος ο οποίος απολύθηκε ως αποτυχημένος.

Σε ποιον απευθύνεται η… «κριτική» σχετικά με την αξία και την ποιότητα του νέου προπονητή; Στον κόσμο της ομάδος. Στους οπαδούς της. Να, γιατί απουσιάζει η ψυχραιμία. Και η λογική. Δεν υπάρχει ακροατήριο που θέλει να ακούσει το σωστό. Και το σωστό είναι η εγκράτεια, τουλάχιστον. Η γνώμη του ειδικού ή του δημοσιογράφου -κι αυτός ειδικός είναι- έχει σκοπό να δώσει ελπίδες. Δεν υπάρχουν αυτιά να ακούσουν… κάτι άλλο.

Ο νέος προπονητής θα υπογράψει συμβόλαιο διετές. Καμιά σημασία έχει η διάρκεια στα χαρτιά. Αφού κανένας δεν γνωρίζει, δηλαδή δεν είναι προβλέψιμο πότε θα τον σουτάρουν. Σε τρεις μήνες, σε έξι, σ’ έναν χρόνο. Αν θα πετύχει και του ανανεωθεί το συμβόλαιο ή θα προτιμήσει άλλη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας δεν σχολίασε ως άστοχη και ανόητη την επιλογή του προηγούμενου προπονητή. Και του προπροηγούμενου. Κανένας δεν έκανε τον κόπο να ψάξει γιατί… αποδείχθηκε(;) ανίκανος ο προηγούμενος. Ποιος ασχολείται με τον χθεσινό που μοιάζει απλά με πολυκαιρισμένη μπίρα χωρίς αφρό. Με φαγητό πολλών ημερών έξω από το ψυγείο.

Με τον νέο προπονητή μια καινούρια ζωή αρχίζει στην ομάδα, τόσο παλιά όπως οι προηγούμενες.

………………………………………………………

Ο σκύλος είναι και… συνάδελφος του μπάτσου, διάβασε apodytiriakias.gr

ΣΚΥΛΟΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης