Με βαριά λερωμένο ποινικό μητρώο η αντίπαλος απόψε του Ολυμπιακού

Με βαριά λερωμένο ποινικό μητρώο η αντίπαλος απόψε του Ολυμπιακού

Μην έχει και μεγάλες απαιτήσεις ο Ολυμπιακός να αποκλείσει τη Δυναμό Κίεβου, την οποία αντιμετωπίζει στην πρώτη αναμέτρηση απόψε στις 20.00 στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα της Ουκρανίας είναι το φαβορί στη φάση των «32» του Europa League, και αγωνιστικά αλλά και… παρασκηνιακά.

Επί προεδρίας Γκριγόρι Σούρκις, προσωπικότητα της ποδοσφαιρικής και πολιτικής ζωής της Ουκρανίας, η Δυναμό πιάστηκε στα πράσα το 1995, όταν κληρώθηκε σε παιχνίδια του Champions League με τον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στο επόμενο γύρο, παρότι έχασε στο γήπεδο, και η Δυναμό αποκλείστηκε επί τρία χρόνια από τα κύπελλα Ευρώπης.

Σούρκις είναι και σήμερα πρόεδρος στη Δυναμό, ο νεότερος Σούρκις, ο Ίγκορ, αδελφός του Γκριγκόρι, και καναλάρχη, άλλοτε «συνεργάτη» του πρώην προέδρου της FIFA, του περιβόητου Μπλάτερ, που έχασε τον θρόνο του λόγω διαφθοράς. Τον Γκριγκόρι, που ήταν και αντιπρόεδρος της UEFA, τον έχει στο σημάδι το FBΙ, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδός του στις ΗΠΑ.

Η Δυναμό εν όψει της αποψινής της κόντρας με τον Ολυμπιακό προετοιμάστηκε στην Ισπανία και προέρχεται από αγωνιστική απραξία, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι το πρωτάθλημα στην Ουκρανία έχει διακοπεί από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και ακόμα δεν έχει επαναξεκινήσει. Στη φώτο, από το 3-1 του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, στο Καραϊσκάκη.

..................

Πρόεδρος της Δυναμό Κιέβου ο «Δον Κορλεόνε της Ουκρανίας», διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:45