Ήρθε από το Παρίσι o Καραμανλής και πήρε την ομάδα. Αυτό έγινε. Τόσο απλά. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή στις χώρες καφενεία. Σε μεγέθη που βρίσκονται στον αέρα. Πάντα.

Μία ωραία πρωίαν αξιωματικοί του στρατού αδιαφορώντας, εντελώς για τον όρκο που έδωσαν, όμως για να προστατεύσουν την πατρίδα από τον παραμύθι φούρναρης κομουνιστικό κίνδυνο καβαλάνε τα τανκς και κάνουν πραξικόπημα. Ποιος να τους εμποδίσει; Ο κανένας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ωραία εσπέραν, μετά από επτά χρόνια, σα σήμερα 24 Ιουλίου, το 1974, έγινε ένα άλλο πραξικόπημα, πάλι χωρίς διαδικασίες δημοκρατικές, κατέλαβε την εξουσία ένας άλλος σωτήρας. Ο Καραμανλής.

Αυτό γίνεται στην Ελλάδα από το 1821. Μέχρι σήμερα. Έτρεξαν οι αεκτζήδες στον Μελισσανίδη, τίγρη σώσε μας, πάρε την ομάδα, μπες μπροστά. Με τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Χωρίς τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος.

Η Ελλάδα, το χανείον «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», παίζει μπάλλα μόνο με μεσίες. Την έσωσε την Ελλάδα από τον Καραμανλή ο Ανδρέας Παπανδρέου που έκανε μαϊμού αλλαγή και μετά έκανε απαλλαγή, πάλι με το στόμα, ο Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βγενόπουλος, πάντα με τη λαϊκή συναίνεση, μπούκαρε να σώσει τον Παναθηναϊκό από τον Βαρδινογιάννη, όμως το πήγε μαζύ του συμβιβαστικά και οι δυό τους φουντάρανε την ομάδα, για να δώσουν γήπεδο στον επόμενο σωτήρα, τον Αλαφούζο.

Δεν είχε φύγει ακόμα ο Τούρκος από την Ελλάδα και οι Έλληνες, πάντα διχασμένοι, πολύ περισσότερο στον απελευθερωτικό αγώνα τους, έψαχναν στην Ευρώπη να βρουν έναν βασιληά. Τελικά, έκαναν μεταγραφή ένα μαλακισμένο, κάποιον Ότο, οπαδό της Μπάγερν Μονάχου. Τον πρώτο βασιλέα της Ελλάδας, τον Όθωνα.

ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ Ελλήνων Χριστιανών έγινε Ελλάς Ελλήνων δημοκρατών, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης