Υποκρισία. Συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία ο Μισέλ Πλατινί. Τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα και εκτός χώρας του. Με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε ως πρόεδρος της UEFA και βοήθησε να ανατεθεί το μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Η υποκρισία. Άσε τι λέει ο ίδιος, ότι είναι αθώος. Τι να πει; Δεν έχει τα άντερα να πει την αλήθεια, ότι τα πήρε. Ότι τα χοντροπήρε. 

Να μην τα έπαιρνε ο πονηρός Μιχαλάκης, δηλαδή; Αν δεν βουτούσε το πακέτο, τότε πράγματι δεν θα ήταν πονηρός. Θα ήταν ένας μαλάκας και μισός. Και ποια σημασία θα είχε η… αθωότητα του αν έκανε την κουτσουκέλα χωρίς να τ’ αρπάξει κάτω από το τραπέζι; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κατάρ έχει λεφτά ατέλειωτα. Και ό,τι θέλει το αποκτά γιατί τα σπρώχνει. Στα ίσα λαδώνει πρωθυπουργούς και τραπεζίτες. Γιατί να μην είναι υπόδικο το Κατάρ που μοίρασε χρυσάφι, όχι μόνο στον Πλατινί, προκειμένου να διοργανώσει το Μουντιάλ; Γιατί να είναι ένοχος αυτός που «τα πήρε» κι όχι εκείνος που «τα έδωσε».

Έλληνας επιχειρηματίας έφτιαξε κάτι καινούργιο στην αγορά και ετοιμάζεται να κάνει πολύ χάι τα εγκαίνια. Συνέβη το 2012. Ο «άνθρωπος του Πλατινί» στην Ελλάδα προτείνει στον πολύ γνωστό επιχειρηματία: «Θέλεις να σου φέρω στα εγκαίνια τον Πλατινί;». Το αναφέρω απλά για να επισημάνω πόσο των δημοσίων σχέσεων ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις 3 Χρυσές Μπάλες, το μεγάλο «10» της Εθνικής Γαλλίας, που και μετά την προπονητική έγινε πρόεδρος στην UEFA.  Με τις ευλογίες του μαφιόζου Γιόζεφ Μπλάτερ, προέδρου της FIFA. Στη συνέχεια, όμως, οι δυο τους (φώτο) τα χάλασαν στα μερτικά, στις αρπαχτές, ξεκατινιάστηκαν και εξεδιώχτηκαν από το ποδόσφαιρο.

Από τον Ιανουάριο του 2007 έγινε πρώτο κουμάντο στο μαγαζί της UEFA ο 64χρονος Μισέλ Πλατινί. Γρήγορα μπήκε στο κόλπο, αλλά λόγω ονόματος κράτησε μέχρι και το 2015. Αλήθεια, έχει καμιά σημασία αν χοντροκονόμαγε ή όχι; Καμία, λέω εγώ. Σημασία έχει ότι το σύστημα είναι έτσι μονταρισμένο για να ξεσκίζουν οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, αλλά και οι πρωθυπουργοί, και να ρίχνουν τίποτα ψιλά από τα συμφωνηθέντα στους γύρω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………….

Γιατί έφυγε από την ΑΕΚ ο Μπακασέτας, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης