Μόνο με αντίπαλο την Αγγλία θα έφταναν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 09:06
Μόνο με αντίπαλο την Αγγλία θα έφταναν
Δεν έγινε καμία έκπληξη στο Κροατία - Αγγλία. Η καλύτερη ομάδα νίκησε την καλύτερη. Έλα, όμως, που η Αγγλία, η με διαφορά κατώτερη αντίπαλος της Κροατίας, παιζόταν ως φαβορί, σε Ευρώπη και Ασία; Γιατί, όμως;

Ούτε καλύτερη ομάδα ήταν η Αγγλία, ούτε είχε καλύτερους παίκτες από την Κροατία. Αν φτιαχτεί η καλύτερη ενδεκάδα του Μουντιάλ, δεν θα το βρεις έναν, έστω έναν παίκτη από Αγγλία στους «11» της Ρωσίας.

Η Αγγλία, όμως, είναι… Αγγλία. Ένα brandname. Και πεινασμένη, όπως πάντα, για να διακριθεί σε διεθνή διοργάνωση. Και, όπως πάντα, σπάει τα μούτρα της. Γιατί, πράγματι, έχει το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, όμως όχι και τους καλύτερους παίκτες. Ειδικά αυτή η ομάδα που πήγε στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι Β’ εθνικής, σε σύγκριση π.χ. με τις ομαδάρες του Βελγίου και της Κροατίας.

Η έκπληξη, λοιπόν, δεν είναι ο αποκλεισμός της Αγγλίας, η οποία, όπως πάντα, θα συνεχίσει να είναι… Αγγλία. Το άθλο τον πέτυχε η Κροατία χάριν της Αγγλίας. Έπειτα από δύο προκρίσεις σε παιχνίδια νοκ- άουτ, όπου πέρασε στα πέναλτι, κόντρα στη Δανία και καπάκι με τη Ρωσία, η Κροατία με ανατροπή στο σκορ, τράβηξε μια τρίτη σερί παράταση και έφτασε στον τελικό. Αν δεν είχε αντίπαλο τη μικρής αντίστασης και ελάχιστων κυβικών Αγγλία, η Κροατία δεν θα έφτανε στο έπος.

.................................

Το απίθανο των απίθανων στο Κροατία - Αγγλία, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 10:31