Ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό απόψε Τρίτη κι αύριο Τετάρτη. Έκτη και τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του champions league. Ό,τι καλύτερο έχει να μας δώσει η μπάλα. Επιλέγω Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους, τι άλλο; Δυο βαριά χαρτιά, που βέβαια υστερούν σήμερα με το παρελθόν τους.

Και οι δυο έχουν περάσει στους «16», η μεν καταλάνικη με 5 νίκες στα 5, η δε ιταλική με 4 στα 5. Η Γιουβέντους έχασε 2-0 στην έδρα της από την Μπάρτσα. Έχω τον λόγο μου που το αναφέρω. Όσοι παρακολουθήσουν το παιχνίδι έχουν εξασφαλισμένη την απουσία του… λογιστή. Δηλαδή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μου τα σπάνε με το μικρόφωνο στο στόμα. Περιγράφουν υποτίθεται το ματς και δεν μιλάνε για το ματς. Εξοργιστικό. Κάθε ένα τρίλεπτο η αγωνία τους, που με το ζόρι θέλουν να τη μεταδώσουν στους τηλεθεατές, είναι… γιατί παίζουν μπάλα οι αντίπαλοι. Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, ρε.

Όχι, για τον επαγγελματία με το μικρόφωνο στο στόμα οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων παίζουν για να διεκδικεί ο ίδιος πτυχίο… λογιστού. Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε ποδόσφαιρο. Κάθε στιγμή ο έτσι ενημερώνει τους τηλεθεατές ότι η τάδε ομάδα πάει για νίκη ή με ισοπαλία προκρίνεται. Κι αν μπει ένα γκολ, τότε αλλάζουν τα κόζα, κι… αν παραμείνει το ίδιο σκορ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, τότε ισοβαθμούν οι δυο ομάδες, αλλά περνάει αυτή η ομάδα, ενώ η άλλη χρειάζεται ένα γκολ ακόμα κ.λπ. κ.λπ.

Επιτέλους! Βούλωστο, άχρηστε. Μπάλα βλέπουμε και δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα… προκριθεί ή αποκλειστεί. Παρακολουθούμε το παιχνίδι από την τηλεόραση διότι αυτό γουστάρουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί, όμως, ο επαγγελματίας σ’ όλη τη διάρκεια του ματς δεν θέλει να ακολουθήσει το ποδοσφαιρικό show και ξοδεύεται σε… υπολογισμούς, τι θα γίνει αν κάτσει το ίδιο αποτέλεσμα ή αν διαφοροποιηθεί το σκορ; Είναι της πλάκας στη δουλειά του. Άσχετος μπήκε, άσχετος παραμένει. Και επειδή δεν γνωρίζει το αντικείμενο, ούτε ενδιαφέρεται να το μάθει, αρχίζει να μικροφωνίζει με τα… λογιστικά του βιβλία. Αγνοεί το ποδοσφαιρικό δρώμενο και δηλητηριάζει τη ζωντανή μετάδοση με το τι… πρόκειται να συμβεί αν… , κι αν…. , κι αν… , αυτό και στο άλλο γήπεδο.

Μέσι από τη μια, Ρονάλντο από την άλλη, δύσκολα την έχει απόψε στο Μπαρτσελόνα- Γιουβέντους όποιος κάνει μετάδοση. Και οι δυο αντίπαλοι έχουν περάσει, άρα το ενδιαφέρον είναι απόλυτα ποδοσφαιρικό, καθόλου… λογιστικό.

…………………………………………………………….

Της θύμισε ότι είναι γυναίκα ένας… παππούς, διάβασε apodytiriakias.gr

https://www.apodytiriakias.gr/koinonika/2020/12/06/mou-thumise-oti-eimai-gunaika-enas-pappous.aspx

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης