Πρόταση έγινε σε δυο ΠΑΕ, ονόματα δεν λέμε και τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, για λογαριασμό του Ερνέστου Βαλβέρδε. Ότι ο Ισπανός προπονητής είναι διαθέσιμος, δεν έχει κλείσει σε ομάδα, και θέλει να έρθει πάλι στην Ελλάδα. Το ξέρει ο ίδιος ο Βαρδέρδε;

Συμβαίνει. Κάποιος μη εξουσιοδοτημένος να εμφανίζεται για λογαριασμό αλλοδαπού προπονητή εν αγνοία του, να ψάχνει τα κόζα, κι ανάλογα πως θα κάτσει η μπίλια, να θέλει μερτικό, αν το πράμα προχωρήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα επιμείνουμε στην περίπτωση του Βαλβέρδε, για τον οποίον ο υποτιθέμενος ανεπίσημος ατζέντης του μίλησε για αμοιβή δυο εκατομμυρίων, ετήσια βέβαια. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν σε ελληνική ΠΑΕ. Το άλλο είναι πως ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, επί Κόκκαλη και Μαρινάκη, δύσκολα να βρει ομάδα στην Ισπανία. Εννοούμε ΠΑΕ μεγάλης ή μεσαίας ομάδας. Και απ’ ό,τι λέγεται στην πιάτσα ο Βαλβέρδε με χοντρό πακέτο στην άκρη, δεν βρίσκεται στη φάση να θέλει να αποδείξει κάτι περισσότερο, μετά το πικρό τέλος του από την Μπαρτσελώνα.

Φτάσαμε στο ζουμί. Προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή, μετά από αποτυχημένη σαιζόν η τάδε ΠΑΕ να συμφωνήσει με προπονητή φιρμάτο, κι αυτός, ο πανάκριβος, να αποδειχθεί και… αδιάφορος. Να μην καίγεται να κάνει όνομα. Έχει όνομα, άλλωστε, και επιτυχίες στο βιογραφικό του, είναι πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά μήπως είναι… κουρασμένος. Χορτάτος. Και από την προετοιμασία κιόλας του ξυνίζει το ένα και το άλλο. Του τη σπάει ο πρόεδρος, κάποιοι παίκτες, οι οργανωμένοι, ένας δημοσιογράφος.

Κρίσιμη, λοιπόν, η επιλογή προπονητή, δηλαδή εκείνου που αποφασίζει για όλα στην ομάδα, έτσι όπως εξελίχθηκε το ποδόσφαιρο. Τα πάντα όλα από τον προπονητή εξαρτώνται. Επιβάλλεται στην πορεία του πρωταθλήματος η συχνή και συστηματική επαφή του προπονητή με τον μεγαλομέτοχο ή με εκπρόσωπο του. Επειδή η δουλειά του προπονητή είναι εξ ορισμού ρευστή, μέσα στο… πρόγραμμα είναι αυτός να ψάχνει δικαιολογίες, να ρίχνει σ’ άλλους την προβλεπόμενη αποτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να, γιατί, πέρα από την όποια αξία και το ήθος του προπονητή η επιλογή του έχει σχέση και με τη χημεία που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σ’ αυτόν και την ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Στη φώτο ο Μπόλονι ο οποίος ήρθε στη μέση της σαιζόν και δεν είναι σίγουρο αν θα… ισχύσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και την προσεχή σαιζόν.

……………………………………….

Ο κόσμος βαδίζει σταθερά στον αιώνα της… αγαμίας, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης