Περίοδος προεκλογικών μεταγραφών. Έτσι είναι, άλλο το προεκλογικό σκηνικό, άλλος ο προεκλογικός σύριζας, κι άλλος μετά τη νίκη στις κάλπες, με Βαρουφάκη κι όχι.

Άσε να λένε για τον ξυρισμένο. Το παλληκάρι το κάνανε στην άκρη διότι ήτανε αντίπαλος επικίνδυνος. Για τους Ευρωπαίους, για τους δανειστές ήταν δύσκολος αντίπαλος. Γι’ αυτό ζητήσανε από τον Τσίπρα να βγάλει κόκκινη κάρτα στον Βαρουφάκη. Είναι, λέει, ωραιοπαθής, έχει τουπέ, κόμπλεξ ανωτερότητας, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζύ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας, που είναι οι μεταγραφές. Η περίοδος που δεν σταματάνε να σκάνε ονόματα, το ένα πίσω από το άλλο. Και επειδή από το κεφάλαιο μεταγραφές εξαρτάται αποφασιστικά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, της κάθε ομάδας την προσεχή ομάδα, ας δούμε τι παίζει στο πρώτο μαγαζί της πιάτσας. Στον Ολυμπιακό.

Απ’ εκεί ξεκινάς την ανάλυση, ότι ο Ολυμπιακός είναι, Νο1, το πρώτο μαγαζί και, Νο2, ότι δεν έχει αντίπαλο. Λοιπόν. Τι ψάχνει ο Μαρινάκης, είναι το ερώτημα, για ένα παπόρι που δεν είναι για θάλασσες ανοικτές. Να ξέρουμε τι λέμε.

Ο Ολυμπιακός είναι ένα καράβι που χρειάζεται βάψιμο, λουστράρισμα, να το ντύσεις με χρώματα και λαμπιόνια, να το κάνεις κρουαζιερόπλοιο με προορισμούς στο Αιγαίον πέλαγος. Δεν είναι ποντοπόρο πλοίο ο Ολυμπιακός να κτίσεις επάνω του, να επενδύσεις πέραν από το μέγεθός του. Και να το στείλεις στους ωκεανούς, Ινδικούς, Ατλαντικούς, όπως η Γιουβέντους, η Ρεάλ, η Τσέλσυ, η Μπάγερν, η Μπάρτσα και ό, τι παίζει στη βιτρίνα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα οι καιροί είναι περίεργοι, για να μη ξεχνιόμαστε. Έχουν αγριέψει κάποιοι. Γιατί, λοιπόν, ο Μαρινάκης να ρίξει εκτός μπάτζετ λεφτά και να τρέχει μετά να τα μαζέψει. Για ποιο λόγο. Το πρωτάθλημα το ‘χει στο τσεπάκι. Ακόμα και με τους Μεξές, Ρομπίνιο και σία, παίκτες αξίας και ακριβούς, δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο τσάμπιονς ληγκ. Υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές, και δεν μιλάμε πονηρά. Μην αγνοούμε την επετηρίδα. Στη ζυγαριά βγαίνει λίγος ο Ολυμπιακός για να μετρηθεί στις «8», ακόμα και στις «16» της Ευρώπης.

Να, όμως, που ο Μαρινάκης τα ‘χει βάλει κάτω και είναι έτοιμος για τις κινήσεις του, να φέρει ένα-δυο «αντι-Σαβιόλα».

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ποντάρει στις φιρμάτες μεταγραφές, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης