Δεν είναι αλήθεια. Κάποια παρεξήγηση, κάποια παρανόηση έγινε. Είναι απίστευτο, είναι εντελώς μεταφυσικό να αναφέρονται δημόσια κι όχι σε απόκρυφη ιεροτελεστία δαιμονισμένων οι νεκροί, με αφορμή… ποδοσφαιρική συνάντηση δυο ανωνύμων εταιρειών. Της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όχι, δεν μπορεί να συνέβη αυτό, ότι ο μεγαλομέτοχος Μαρινάκης είπε στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΠΑΕ ”Το χρωστάμε στους νεκρούς…, να κερδίσετε στην Τούμπα”.

Όχι, δεν το πιστεύεις. Είναι αδύνατον και να το μουρμούρισε αυτό ο πρόεδρος. Κάποιο λάθος έγινε, και του ανθρώπου του έβαλαν στο στόμα τέτοια λόγια απαγορευμένα. Και, μάλιστα, ότι τα είπε στους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν αύριο εναντίον του ΠΑΟΚ. Σε επαγγελματίες που δεν είχαν γεννηθεί το 1981 και στο φινάλε τι σχέση είχαν μέχρι πριν λίγους μήνες με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να χρωστάνε σε νεκρούς, με τους οποίους ουδεμία σχέση τους συνδέει, οι ποδοσφαιριστές σήμερα σ’ αυτή την ομάδα, χθες κι αύριο σε μια άλλη; Τίποτα δεν χρωστάνε, ούτε και οι νεκροί της Θ. 7, αν ήταν δυνατόν να τους ρωτήσει κανείς εκεί που βρίσκονται, θα τους έλεγαν ”Μας οφείλετε τη νίκη, και το πρωτάθλημα, είμαστε στεναχωρημένοι που το έχασε πέρυσι η ομάδα…”.

Να, που δεν πρόκειται για παρεξήγηση, για παρανόηση. Πράγματι, ο Μαρινάκης το διέπραξε. Και ακολούθησε ο… προπονητής. Έλεος! Πολύ πριν συμπληρώσει χρόνο στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς, εργαζόμενος με συμβόλαιο, καμιά σχέση μ’ αυτήν που είχαν οι νεκροί με την ομάδα, σκέτο παπαγαλάκι επανέλαβε την μακάβρια ατάκα:

– Χρωστάμε στους νεκρούς τη νίκη στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει; Πως θα ρεφάρουν το… χρέος στους νεκρούς; Με κόλυβα, με τι;

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης