Ο Ολυμπιακός και η Γουλβς έπαιξαν πριν από… πέντε μήνες (!) και, τελικά, απόψε θα δώσουν τη ρεβάνς. Είδες ο κορονοϊός; Είδα λες και δεν ξεχνάς πως υπάρχουν χειρότερα που κάνουν επίθεση στην καθημερινότητα, αλλά και στη ζωή μας. Ποιος κορονοϊός; Της πλάκας είναι αν τον συγκρίνει κανείς με την έκρηξη της αποθήκης στο λιμάνι της Βηρυτού. Με τη μία έστειλε εκατό στα νεκροταφεία και χιλιάδες σε νοσοκομεία, ενώ προκάλεσε άστεγους κοντά στις 300.000.

Και πάλι να λες ”Μη χειρότερα… ”, διότι πάντα κινδυνεύουμε από το απρόβλεπτο και το ακόμα μεγαλύτερο κακό. Να, γιατί έχει τη σημασία του, την αξία του, το… ποδόσφαιρο. Λίγο είναι να σε παίρνει η μπάλα, να σε κάνει να ξεχνάς τι ζημιά πιθανόν σε περιμένει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την καραντίνα πεθυμήσαμε το γήπεδο με ελληνική ομάδα στη σέντρα. Μετά από αρκετές εβδομάδες η πολυθρόνα απέναντι από την τηλεόραση, στο ραντεβού απόψε στις δέκα. Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με την επαρχιακή Γουλβς;  Να είμαστε ρεαλιστές. Αγγλική ομάδα οι Λύκοι, αλλά όχι blue chip. Ιστορικό κλαμπ, με τρία πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα, αλλά μέγεθος μέτριο.

Φαιδρότητες κι όχι απλά υπερβολές αυτά τα πρωτοσέλιδα περί… ονείρου και θαύματος αν προκριθεί ο Ολυμπιακός. Ικανός μέχρι και να πάρει τη νίκη είναι ο πρωταθλητής. Λογικό, όχι ακραίο προγνωστικό το φίφτυ-φίφτυ στις προβλέψεις. Στο φινάλε, εδώ και πολλά χρόνια οι αγγλικές ομάδες έχουν ”απομυθοποιηθεί” στην Ελλάδα. Νίκες μεγάλες και τρανές εκτός έδρας έχουν πετύχει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Δεν συγκρίνουμε ελληνικό και αγγλικό πρωτάθλημα, διότι κάτι τέτοιο αποτελεί ιεροσυλία ποδοσφαιρική. Και άγνοια της πραγματικότητας. Το μεν ντόπιο πρωτάθλημα είναι ο διασυρμός του παιχνιδιού, το δε αγγλικό ο παράδεισος της μπάλας. Λέμε απλά, με αφορμή το αποψινό ματς, παρά το σεβασμό στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ότι οι ελληνικές ομάδες δεν φοβούνται τις ομάδες στο μεγάλο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίνητρο επιπλέον για την Γουλβς, μετά την πρόσφατη επικράτηση της Άρσεναλ στον τελικό κυπέλλου, ότι χρειάζεται κατ’ αρχήν την πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού, προκειμένου να εξασφαλίσει πάλι παρουσία στην Ευρώπη. Γιατί, μήπως ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με τα δικά του… κίνητρα; Τέλος πάντων, στο ποδόσφαιρο πέραν από τα όποια κίνητρα, υπάρχουν κι άλλα δεδομένα, άγνωστα πριν ξεκινήσει το ματς, που έχουν μερίδιο στη διαμόρφωση τόσο της εικόνας, όσο και του αποτελέσματος της αναμέτρησης.

———————————

Το πιο βαρύ ”φορτίο” που κουβαλάει ο Ολυμπιακός, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης