Για πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός με την απόλυτα δική του ευθύνη ταλαιπωρήθηκε… επικοινωνιακά διότι στην κοινή οπαδική γνώμη των αντιπάλων ήταν ο αρχιτέκτονας της παραρτηματοποίησης. Με πρώτο και φανερό παράδειγμα τον ΟΦΗ. Επειδή και η ΠΑΕ της Κρήτης ανήκε ουσιαστικά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αφεντικό της ήταν ο μακαρίτης Θόδωρος, αδελφός των Βαρδή και Γιώργου.

Επόμενο να πέφτουν οι υποψίες και οι θεωρίες συνωμοσίας κάθε φορά που έπαιζαν οι δυο ‘’αδελφές’’ ομάδες, μεταξύ των οποίων αρκετές ήταν οι ανταλλαγές ποδοσφαιριστών. Σχέσεις ιδιαίτερες και σκοτεινές δεν υφίσταται πλέον ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή ότι στις 7.30 απόψε είναι το παιχνίδι, να αναφέρουμε πως οι δυο αντίπαλοι έχουν δώσει συνολικά 44 ματς πρωταθλήματος στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 33 φορές, επτά είναι οι ισοπαλίες και μόνο 4 φορές πήρε διπλό ο ΟΦΗ.

Το αξιοσημείωτο. Ο ΟΦΗ νίκησε και στα τρία τελευταία ματς εκτός έδρας! Το 2014 με 2-1 και με 3-1 το 2018 και το 2019. Πότε έγινε η πρώτη νίκη εκτός έδρας του ΟΦΗ; Όταν ακόμα ζούσε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης. Στις 20 Δεκεμβρίου 1987 ο ΟΦΗ ‘’ντρόπιασε’’ με 5-2 τον Παναθηναϊκό. Στην εικόνα το πρωτοσέλιδο του ‘’ΦΙΛΑΘΛΟΥ’’, που δεν ξέχασε την ήττα 5-2 του Παναθηναϊκού στην Ουγγαρία από την Χόνβεντ, ένδεκα μέρες πριν.

Προηγήθηκε 2-0 ο ΟΦΗ με τον Σαμαρά (2 και 8), μείωσε ο Βαγγέλης Βλάχος στο 17. Στο 60 ο Βλαστός το κάνει 1-3 κι αμέσως (63) μειώνει 2-3 ο Αντωνίου. Το τελικό 2-5 διαμορφώνει ο Χαραλαμπίδης στο 73 και 84. Υπ’ όψιν ότι ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες αξίας, και ο προπονητής Βασίλης Δανιήλ άφησε υπονοούμενα σε βάρος παικτών. Και κάποιοι ψάχνανε ποιοι ήταν στο κόλπο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Ιστορία η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Σαργκάνης- Χατζηαθανασίου, Γεωργαμλής, Μαυρίδης, Πατσιαβούρας, Βαμβακούλας- Αντωνίου, Ρότσα, Βλάχος- Μπατσινίλας, Σαραβάκος.

Στη ρεβάνς  ο Παναθηναϊκός για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ ανέτρεψε με 5-1 το 5-2 της Χόβεντ!!!.

……………………………………………….

Ο κίνδυνος του Παναθηναϊκού αν καταφέρει φέτος να βγει στην Ευρώπη, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης