Αν δεν έγινε αντιληπτό, να τονίσω ότι η Ελλάς του 2020 πέρασε, ή και δεν ξεπέρασε ακόμα, την απειλή εθνικού διχασμού με την κόντρα Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ. Που κακώς σχολιάζεται ως μια … διαφορά των δυο ανωνύμων εταιρειών στο ποδόσφαιρο ή προσωπική των μεγαλοεπιχειρηματιών και καναλαρχών Μαρινάκη και Σαββίδη. Το ζήτημα να κινδυνεύει η ομαλότητα του δημόσιου βίου σε μια χώρα λόγω ποδοσφαίρου, είναι φαινόμενο χαρακτηριστικό κοινωνίας σαν την ελληνική που κυκλοφορεί στην Ευρώπη σε επίπεδο γλάστρας. Αν η κοινωνία της χώρας μας εκφραζόταν από κόμματα και ΜΜΕ αξιοπρεπή και αξιοσέβαστα, δεν θα απειλούνταν από κανένα διχασμό λόγω… μπάλας.

Δεν είναι το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και οι πουστιές στα γήπεδα που δυναμιτίζουν το κλίμα και υποχρεώνουν την κυβέρνηση να παρανομεί, να αλλάζει νόμους, να ξεβρακώνεται από το φόβο της οπαδικής αλητείας και τον τσαμπουκά των μεγαλομετόχων. Είναι ότι είμαστε και παραμένουμε κοινωνία της πλάκας, και για τους Ευρωπαίους η επιθεώρηση ελάτε να γελάσουμε. Το πιο λυπηρό είναι ότι και οι δήθεν εκφραστές του ποιοτικού και πολιτικοποιημένου κομματιού των Ελλήνων λειτουργούν του κερατά λαϊκίστικα- όχι λαϊκά. Ή σιωπούν ή κοιτάνε να ”εκμεταλλευτούν” την αδικαιολόγητη δυσφορία των μαστουρωμένων οπαδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ομολόγησε, αυτό ακριβώς που δεν τιμάει την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ότι κινδυνεύσαμε να ανατιναχτούμε για την απόφαση νόμιμου οργάνου σχετικά με την τύχη ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρείας στο πρωτάθλημα. Σωστό είναι να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, λάθος να τιμωρηθεί. Καλώς τροποποίησε τη νομοθεσία η κυβέρνηση, κακώς επενέβη και τα έκανε μπάχαλο. Το υγιές θα ήταν να πέσει διχογνωμία για την είσοδο χθες, επετειακή ημέρα των Ιμίων, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruç Reis. Να το κτυπούσε ή όχι η ελληνική φρεγάτα που το είχε κουσουμάρει και το παρακολούθούσε;

Τελικά, μόνο κατά… λάθος δεν μπήκε σε ξένη θάλασσα, δυτικά της Κρήτης και νότια της Κύπρου ο ”Βασιλιάς της Πείνας”, για να μεταφράσουμε το ”ορούτζ ρέιζ”, το όνομα του επιστημονικού πλοίου Oruç Reis. Λοιπόν; Ποια είναι η γνώμη των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Πως έπρεπε να αντιδράσει το δικό μας πολεμικό ”Νικηφόρος Φωκάς” στον τούρκικο τσαμπουκά; Αραβικής ρίζας τούρκικη λέξη είναι αυτή, ”τσαμπουκάς”, που μετά από 400 χρόνια πέρασε, με άλλες χίλιες τούρκικες λέξεις στο ελληνικό λεξιλόγιο. Ξεφύγαμε, μάλλον.

Την βάψαμε αν στο ποδόσφαιρο η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της… διάβασε το στο apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης