Με αφορμή την επέτειο του ιστορικού «επιτεύγματος» του ΣΥΡΙΖΑ πριν από έναν χρόνο, λέω για το δημοψήφισμα που άλλαξε τη… μοίρα της χώρας, βγήκαν στον αέρα λόγια του αέρα. Αφήνω στην άκρη ότι ΟΥΔΕΙΣ κατάλαβε τι θα… άλλαζε με το «Ναι», τι με το «Όχι». Άστο αυτό.

Ο Βαρουφάκης που δεν λέει να βάλει γλώσσα, είπε ότι ο Τσίπρας είχε plan B, σε περίπτωση grexit, θα μας πήγαινε στη δραχμή, από το ευρώ στο πρώην εθνικό μας νόμισμα. Ανοησίες λέει ο Ιωάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είμαστε, ρε, στραβοί; Κουφοί, μήπως. Άτομα ηλίθια, να μην έχουμε αντίληψη και των πιο ξεφωνημένων πραγμάτων που παρελαύνουν εμπρός μας. Ποιο plan Β! Δεν υπήρχε τέτοιο έργο. Ούτε plan A! Τίποτα δεν υπήρχε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία ακόμα πολιτική «αλλαγή» με το στόμα και περισσότερο τυχοδιωκτική από κάθε προηγούμενη. Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν μονάχα απροετοίμαστοι, εντελώς απροετοίμαστοι, παρότι ερχόταν η σειρά τους να κυβερνήσουν. Το πιο θλιβερό, το περισσότερο εθνικά καταστροφικό ήταν πως επρόκειτο για μία παρέα χύμα.

Μιλάμε τα γεγονότα. Τίποτα επί της ουσίας δεν τους συνέδεε, παρότι ήταν δεκαετίες (!), από πιτσιρικάδες μαζί στην Αριστερά. Γίνεται κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαφανίζονται στα επιτελικά στελέχη του οικονομικού τομέα. Υπουργός αναλαμβάνει ο εξωκομματικός Βαρουφάκης, που κι αυτός μετά γίνεται χαίρετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιο σχέδιο Α’ και Β’ εν όψει της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Οι άνθρωποι, όσοι έμειναν στο κόμμα, απλά κατεξευτελίζουν τους εαυτούς τους προσωπικά και την αριστερή τους τοποθέτηση. Ψηφίζουν ό,τι θέλουν οι δανειστές, και μας λένε ότι εμείς δεν είμαστε όπως οι προηγούμενοι, διότι εμείς ψηφίζουμε τα «μέτρα» και… στεναχωριόμαστε.

Ρε, τους αλήτες τους νεοδημοκράτες και τους πασόκους. Ψήφιζαν τα μέτρα και δεν στεναχωριόντουσαν.
……………………………………………
Αλογοουρά και ο Τσίπρας, όπως ο podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης