Ο Σωτήρης Πέτρουλας ψηλός, ξανθός, περπατούσε στα 23 και το αίμα του έβραζε για την πατρίδα και τη δημοκρατία. Τον φάγανε οι μπάτσοι το παλληκάρι, και μπερδεύτηκε, έχασε το ρυθμό της η ανάσα της πολιτικής Ελλάδος. Το παλάτι, η κυβέρνηση των αποστατών, τα κόμματα και η αριστερά μπήκαν στο δικό τους παιχνίδι σε μια χώρα που δυο χρόνια αργότερα θα γνώριζε μια ακόμα δικτατορία.

Στις 21 Ιουλίου,σα σήμερα, το 1965 φανατικός και μπροστάρης αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος πέφτει νεκρός ο Σωτήρης Πέτρουλας και την άλλη μέρα, Πέμπτη, 22 Ιουλίου, δεν ξέρουν πού είναι το νεκρό κορμί του. Το υπουργείο Δημοσίας τάξεως θέλει τσάτρα πάτρα να κάνει την ταφή του στην Κοκκινιά, στο Γ’ νεκροταφείο, στις 8.30 το πρωί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς λουλούδια, στεφάνια, κόσμο. Οι βουλευτές της ΕΔΑ Μίκης Θεοδωράκης, Μπριλλάκης, Νεφελούδης, Ηλιόπουλος, Κύρκος κι όλο το κόμμα, με πρώτη και καλύτερη τη νεολαία, είναι σε συναγερμό. Να γίνει κι άλλη, μια δεύτερη νεκροψία. Με γιατρούς της οικογένειας Πέτρουλα. Υποψίες ότι τον σκότωσαν, ότι τον στραγγάλισαν.

Περισσότερα στο apodytyriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης