«Go get the butter». Έγραψε στον αιώνα του σινεμά η ατάκα του Μάρλον Μπράντο στο άδειο διαμέρισμα προς την Μαρία Σνάιντερ, την οποία είχε συναντήσει για πρώτη φορά μόλις λίγα λεπτά πριν.

«Φέρε το βούτυρο». Η οπισθία οπή θέλει το… διευκολυντικό υλικό. Πριν μπει από πίσω στην άγνωστη κοπέλλα ο Μπράντο θα βουτυρώσει τον πισινό της στην ταινία του 1972 Το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι, του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (1941-2018).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια χρονιά έκανε και τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, στα 48 του ο Μάρλον Μπράντο (1024-2004), ο κορυφαίος ηθοποιός στην Ιστορία του κινηματογράφου, κι όταν τελείωσαν τα γυρίσματα στο Τελευταίο Ταγκό είπε ότι… δεν γνώριζε το σενάριο της ταινίας, ούτε το στόρυ της. Δεν ήξερε τι έπαιζε, τι ακριβώς ήθελε απ’ αυτόν ο Μπερτολούτσι, απλά έκανε κάθε μέρα ό,τι του ζητούσε ο σκηνοθέτης.

Η Μαρία Σνάιντερ τότε ήταν 20 χρονών. Ένα κορίτσι που όταν την κοζάρει ο κανονικός άνδρας σκέπτεται επιτόπου το κρεβάτι, όχι απαραίτητα τον πωπό της, ούτε το βούτυρο. Δεν υπάρχει πιο υγιής σκέψη στον ισορροπημένο αρσενικό. Να φαντασιώνεται σεξουαλικά την κάθε γυναίκα. Πολύ περισσότερο μια Μαρία Σνάιντερ, τούτο το τσογλανίστικο αλλά και αθώο πρόσωπο, με το πλουμιστό στήθος, σίγουρα πιο λαχταριστό από εκείνο της Αφροδίτης.

Δύσκολο να αποπειραθεί κανείς να γράψει μια ωδή στη μουναροφέγγαρη Μαρία Σνάιντερ χωρίς να αναφερθεί στη θεά του Ολύμπου, η οποία δεν δέχομαι πως έχει πεθάνει. Η Αφροδίτη ενσαρκώνεται στο κορμί και στο βλέμμα της Μαρίας Σνάιντερ, της Λάουρας Αντονέλι, της Μόνικας Μπελούτσι, της Έλενας Μπόναμ Κάρτερ. Όποιος δεις γυμνές, ολόγυμνες τις συγκεκριμένες κυρίες, τότε ανεπιφύλακτα θα συμφωνήσει μαζί μου ότι είναι από το ίδιο καλούπι της θεάς Αφρούλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσες φορές, αλήθεια, είναι μπορετό να παραδοθεί σεξουαλικά σε αρσενικό  μια γυναίκα στη ζωή της όλη; Περιμένεις, επιτέλους, από την Αφροδίτη να διατάξει τις ιέρειες της, μία απ΄ αυτές είναι η Μαρία Σνάιντερ, να προσφέρονται σε χιλιάδες άνδρες, αν είναι δυνατόν. Πριν μας μπαζώσουν στο χώμα, μη φύγουμε από τούτο τον κόσμο και να μην έχουμε προσκυνήσει, να έχουμε ασπαστεί την εικόνα της θεάς.

Σα σήμερα 3 Φεβρουαρίου, το 2011 πέθανε στα 58 της η Μαρία Σνάιντερ. Την θυμάμαι στο Τελευταίο Ταγκό και τρία χρόνια αργότερα στο Επάγγελμα Ρεπόρτερ του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912- 2007), δίπλα στον Τζακ Νίκολσον. Με ψιλοσόκαρε ο θάνατός της, μου γαργάλησε τη σκέψη. Η μαλακισμένη ήταν μπλεγμένη με ουσίες. Πάντα φευγάτη ήταν.

Η Μαρία Σνάιντερ γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1952 στη Γαλλία και δεν πατούσε στη γη. Δεν πήρε «στα σοβαρά» που λέμε τη ζωή της, την καριέρα της, ίσως διότι «έβλεπε» τι παίζει γύρω της, τι την περίμενε χαμένη στην αυτοκρατορία του ψέματος, στο σύμπαν της ματαιότητας. Είχε τολμήσει μια φορά να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε και έντονη λεσβιακή δραστηριότητα. Προσωπικά δεν θα την απέφευγα, σε καμιά περίπτωση, γιατί να μπλοκάρω επειδή προτιμούσε και το γυναικείο φύλο;

………………………………………………

Απίστευτο, ανάρπαστη η Ελένη Φουρέιρα, στα αζήτητα η Έλενα Παπαρίζου, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης