Φάρσα είναι να λες «πρωτάθλημα» αυτό του μπάσκετ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Για ποια, λοιπόν, αναδιάρθρωση μιλάνε και πασχίζουν οι άλλες ομάδες; Οι στην πραγματικότητα εκτός πρωταθλήματος. Είτε με 18, είτε με 14 ΚΑΕ, το πρωτάθλημα καπελώνεται από την αντιπαλότητα των δύο μεγάλων μονομάχων. Και τα τελευταία χρόνια, που ξεχώρισαν και με διαφορά οι δυο τους, παράγεται εμετός σκέτος, δηλητήριο χωρίς αντίδοτο σε κάθε αναμέτρηση τους.

Μόνο όσοι έχουν πάρει… πόστο και παίζουν εξωαγωνιστικά σ’ αυτό το ανθυγιεινό σκηνικό, μόνο όσοι έχουν ανομολόγητη κονόμα σε τούτη τη long play αθλιότητα, υποστηρίζουν ποια πλευρά έχει… δίκαιο. Ποια έχει… άδικο. Λες κι αν βρουν την άκρη θα επανέλθει η ηρεμία στο επαγγελματικό μπάσκετ που παίζεται με κανόνες της χουλιγκανοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμιά αναδιάρθρωση δεν θεραπεύει την ανοικτή πληγή, η οποία στο φινάλε ουδεμία σχέση έχει με το μπάσκετ. Δυο είναι οι επιλογές. «Ναι», αλλά και «Όχι» στην αναδιάρθρωση, αδιάφορο αν γίνει ή δεν γίνει, αρκεί να μη συμμετέχει στο πρωτάθλημα το δίπολο της ντροπής. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Η άλλη πρόταση είναι να συνεχίσουν τον διασυρμό του μπάσκετ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, αλλά εκτός πρωταθλήματος. Ας κάνουν το δικό τους «πρωτάθλημα» και να παίζουν μία φορά την εβδομάδα. Δεν νομίζω να έχουν αντίρρηση οι χούλιγκαν των δύο δοξασμένων αντιπάλων. 

…………………….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντετοκούνμπο του ΝΒΑ  και το ελληνικό πρωτάθλημα, διάβασε στο  apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης