Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τι ψάρια θα πιάσουν στην Ευρώπη;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, 10:06
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τι ψάρια θα πιάσουν στην Ευρώπη;

Η ΑΕΚ δεν υπολογίζεται για φαβορί στο προσεχές πρωτάθλημα. Επιεικώς είναι απλώς αουτσάιντερ. Ποιος τα λέει αυτά; Οι καθ' ύλην... αρμόδιοι και βέβαια οι αξιόπιστοι μπουκ, οι οποίοι σπάνια πέφτουν έξω. Οι μπουκ βγάζουν αποδόσεις με τη μαστοριά να αποφεύγουν σχεδόν εντελώς το ρίσκο. Δεν κάνουν γκάλοπ που είναι ρευστά, διότι ανά πάσα στιγμή, κάθε μέρα διαφοροποιούνται τα ποσοστά των κομμάτων, διότι αλλάζει  προτιμήσεις κάποιο τμήμα του κόσμου.

Ξεκάθαρα για το πρωτάθλημα θα παλέψουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Τρίτος δεν υπάρχει στον ορίζοντα, δεν προβλέπεται να προκύψει. Ε, για να μπούμε στην ουσία της κουβέντας, δεν μου λέει τίποτα αν το ξαναπάρει η παοκάρα ή έπειτα από τρία χρόνια το ξανασηκώσει η ολυμπιακάρα. 

Δεν μου λέει τίποτα αν ο Ολυμπιακός καβαλήσει τον ΠΑΟΚ ή κάτσει το τούμπα έργο. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα όταν όλα τα λεφτά είναι μόνο η σφαγή δυο ομάδων, μάλιστα όταν ο ανταγωνισμός τους θα χολεριάσει πάλι την ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Το ερώτημα που αξίζει τον κόπο είναι άλλο. Ποιο μπόι θα δείξουν στην Ευρώπη οι δύο μονομάχοι. Αν καταφέρουν να περάσουν στους ομίλους του Champions League. Kι αν ναι, μη γίνει μια άλλη ρεπετισιόν αλά ΑΕΚ. Η πρωταθλήτρια του 2018 προκρίθηκε από τους δύο προκριματικούς γύρους, αλλά στον όμιλό της υπέστη έξι ήττες σε έξι παιχνίδια.

Έπειτα από 60 τόσα χρόνια επαφής με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρώπης, μοιάζει γραφικό να θεωρείται «μεγάλη» ομάδα μια ελληνική, όταν εκτός συνόρων έχει σταθερά ρόλο κομπάρσου. Από αποτυχία σε αποτυχία κάθε χρόνο οι «μεγάλες» ομάδες μας. Τι να το κάνεις μια ζωή να... πρωταγωνιστούν στο ντόπιο πρωτάθλημα; 

...........................

Η αλήθεια και το παραμύθι για Μπεργκ και Ολυμπιακό, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, 12:02