Όπως βόλεψε τον ΠΑΟΚ έπαιξε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 08:30
Όπως βόλεψε τον ΠΑΟΚ έπαιξε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Δεν είναι δικαιολογία για την πολύ κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια. Σε τέτοιο παιχνίδι η ομάδα που υποτίθεται ζητάει τα περισσότερα, που πιστεύει στις δυνατότητές της, δεν πανικοβάλλεται από μία, έστω, άτυχη στιγμή. Μια απροσδόκητη φάση.

Ο Ολυμπιακός ήταν σκορπισμένα φύλλα, «νεκρός», ανίκανος για αποτέλεσμα και σ’ αυτό σίγουρα δεν… φταίει το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 3’. Έτσι όπως παρατάχθηκε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, μάλλον ήταν επόμενο να τον διαλύσει ο ΠΑΟΚ. Με μια άλλη κουβέντα ο προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς έπαιξε έτσι όπως βόλευε τον αντίπαλο.

Απίθανο! Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με δύο επιτελικούς στην τριάδα του κέντρου, τον Φορτούνη και τον Νάτχο. Και αμυντικά χαφ τον Γκυγιέρμε. Με δύο αμυντικούς μέσους, Σάνχωφ και Μαουρίτσιο, ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο. Ο στρατηγικός παίκτης του ΠΑΟΚ στο κέντρο Μπίσεσβαρ διέπρεψε και αμυντικά! Έκανε ένα κάρο κλεψίματα! Απ' αυτόν ξεκίνησε η φάση του 2-0, που ο ίδιος ολοκλήρωσε (φώτο). 

Ύστερα είναι το άλλο κρίσιμο μειονέκτημα του Ολυμπιακού. Για τους δύο ακραίους επιθετικούς, Χριστοδουλόπουλο και Ποντέσε, δεν… υπήρχαν οι προσωπικοί τους αντίπαλοι, οι πλάγιοι μπακ Μάτος και Βεϊρίνια. Τους είχαν ξεχάσει. Τι συνέβη; Ή ο Μαρτίνς δεν έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες ή τον έγραψαν τα δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Στο β' μέρος αντικαταστάθηκε ο Νάτχο με αμυντικό χαφ, τον Καμαρά, και ο Ολυμπιακός το ισορρόπησε. Έπαιξε, δηλαδή, έτσι όπως όφειλε να ξεκινήσει το ματς.

Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα (!) το παιχνίδι με 3-1 και γιατί ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ κάτω από τις απαιτήσεις του αγώνα, και γιατί έπαιξε… αμυντικά! Δεν υπάρχει καλύτερη άμυνα από το να κρατάει την μπάλα η ομάδα, όπως χθες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή, αλλά όποτε έφθανε στα καρέ του Ολυμπιακού είχε αριθμητική υπεροχή!

...................

Γιατί ο Βεϊρίνια υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ περισσότερο από τον Ιβάν, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 10:09