Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι καταδικασμένο. Γι’ αυτό, άλλωστε, γίνεται χειρότερο από χρόνο σε χρόνο. Σταθερά. Με σιγουριά είναι ο πιο εύκολος τζόγος, να προβλέψει κάποιος ότι και το προσεχές πρωτάθλημα θα έχει λιγότερες εισπράξεις. Αυτό είναι το μέγα ζητούμενο, όπως σε κάθε μπίζνα. Ποιος ο κύκλος εργασιών, ποιος ο τζίρος του πρότζεκτ, κι όχι… ποια ομάδα σήκωσε το κατσαρόλι. Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί, αν το πήρε αυτή η ομάδα και το έχασε μια άλλη.

Το πρωτάθλημα από μόνο του είναι αυτοδύναμο προϊόν που τρέφει, που συντηρεί τις ΠΑΕ. Καμιά ομάδα, μονάχα αυτή, δεν είναι σε θέση να ανεβάσει την εμπορικότητα και την ποιότητα του πρωταθλήματος. Ακόμα και δυο και τρεις ανώνυμες εταιρείες να πιάσουν ανταγωνισμό και να διεκδικήσουν την κούπα μέχρι το τέλος, πάλι δεν σώζεται οικονομικά το πρωτάθλημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα ασχολούνται, ερασιτεχνικά, δηλαδή πρόχειρα και δίχως επιχειρηματικούς στόχους, με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Όχι και ποτέ με την οργάνωση του πρωταθλήματος. Τι προϊόν θα βγάλουν στην αγορά, με ποιο σχεδιασμό, ποιο προγραμματισμό, ποιο στόχο. 

Το προσεχές πρωτάθλημα θα γίνει για πρώτη φορά με 14 ομάδες. Δεν φτάνει η μείωση των εταιρειών κατά δύο, 14 από 16, και η αναβάθμιση των play-off. Και μόνο ότι έφτιαξαν μια επί πλέον κατηγορία, τη Football League την έκαναν… δύο πρωταθλήματα, δείχνει πως τους απασχολεί απλώς να βολεύουν ομάδες. Σαν να διοργανώνουν στο στάδιο αγώνα δρόμου και καλούν να τρέξουν αθλητές με σωματικά προβλήματα. Τι να δει ο άλλος;

Επαγγελματικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, είναι εκείνο που στήνεται οργανωτικά έτσι ώστε να κερδίσει υψηλότερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις, χορηγούς, εισιτήρια. Στην Ελλάδα για να σταθεί το πρωτάθλημα, να… τελειώσει, χρειάζεται τη σκανδαλώδη οικονομική ένεση από το… κράτος. Ή θα κλείνει τα μάτια το κράτος στις οικονομικές παρανομίες των ΠΑΕ ή θα υποχρεώνει την ΕΡΤ να αγοράζει, όχι με κανόνες της ελεύθερης αγοράς, τα παιχνίδια μπατηρημένων εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μη γίνει ποτέ πρωτάθλημα αν δεν το συντηρούν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Τι να το κάνουμε το πρωτάθλημα, όταν οι ίδιες οι ΠΑΕ διώχνουν τον κόσμο της μπάλας από τα γήπεδα. Επιτέλους! Δεν έχουμε ανάγκη να πληρώνουμε μέσω της κρατικής τηλεόρασης πρωτάθλημα με αγώνες που δεν βλέπονται. Με αγώνες που γίνονται σε άδεια γήπεδα. Με αγώνες που δεν είναι σίγουρο πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το 90. 

…………………………..

Γιατί και οι μεγάλες ομάδες αγοράζουν παίκτες από το πανέρι, διάβασε στο apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης