Για κάποιους θεωρείται ο πιο σημαντικός Βρετανός, από καταβολής Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν έχει σημασία πόσοι, δηλαδή ποιο είναι το ποσοστό Άγγλων και μη Βρετανών, που έχουν τοποθετήσει σε δεσπόζουσα θέση τον σερ Winston Churchill. Μετράει η τελική απόφαση της Ιστορίας. Τα γεγονότα, τα επεισόδια της Ιστορίας, που αναδεικνύουν και υποτιμούν τα πρόσωπα.

Πολιτικός, βέβαια, ο πουράκιας. Δυο φορές πρωθυπουργός της Αγγλίας, 1940-45 και 1951-55. Και στρατιωτικός ήταν, και δημοσιογράφος, και συγγραφέας, άλλωστε τιμήθηκε με το Νόμπελ, το 1953, για τα βιβλία που έγραψε. Πολλά έγραψε, ιστορικά, βιογραφικά, ”Τα απομνημονεύματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου” κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το θάνατο του Τσώρτσιλ το 1965,  σα σήμερα 24 Ιανουαρίου, να σημειώσω πως τον αξιολογώ σε κορυφαίο ατακολόγο ή ατακακιστή. Πετάει μια φράση και κάνει σκόνη ό,τι θεωρείται ακλόνητο αιώνες. Ο άνθρωπος έχει πει φοβερά πράγματα. Με τη σκέψη και το πνεύμα του αποδεικνύει τη δύναμη των λέξεων, και της γλώσσας, βέβαια.

Να, από τα λεκτικά διαμάντια του Ουίνστον Τσώρτσιλ: ”Κανέναν δεν μισώ, εκτός από τον Χίτλερ, κι αυτό για λόγους επαγγελματικούς”.

Τεράστια αλήθεια. Δηλαδή; Καταρρίπτει το μύθο είμαι πολιτικός γιατί αγαπώ την πατρίδα, υπηρετώ το έθνος, βοηθάω τον λαό, ανήκω ιδεολογικά σ’ αυτήν ή την άλλη παράταξη κι άλλα τέτοια σάπια. Με την ατάκα του ο Τσώρτσιλ είπε αυτό που εννοεί: Δεν σιχαίνομαι τον Γερμανό παλαβιάρη διότι είναι φασίστας και εχθρός του ανθρώπινου γένους. Μου κάθεται στο στομάχι ο μουρλός διότι είναι αντίπαλος μου. Αγγλία εγώ, Γερμανία αυτός. Είναι εχθρός μου, και τον βλέπω εχθρό, αυτός θέλει να με φάει, να με νικήσει, κι εγώ δεν το δέχομαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

……………………………………………….

Μιλημένο ματς έληξε 0-0 διότι ο τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι κατά λάθος στο 90, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης