Για να βάζουμε τα πράγματα στο ζύγι, η Μπενφίκα, η αποψινή αντίπαλος της ΑΕΚ, είναι δεύτερο πράμα στην Ευρώπη. Δεν παίζει πρώτο τραπέζι πίστα στο Champions League. Η δε ΑΕΚ είναι τουλάχιστον ένα κλικ πιο πίσω από την ομάδα της Πορτογαλίας.
Για να λέμε, λοιπόν, τα πράγματα όπως έχουν, αρκεί να θυμηθούμε τι συνέβη στην πρόσφατη κόντρα ΠΑΟΚ και Μπενφίκα. Πώς αποκλείστηκε η ελληνική ομάδα από το Champions League και πώς προκρίθηκε η πορτουγκέζικη.
Πρώτο ματς στη Λισσαβώνα και ο κυπελλούχος Ελλάδος παίρνει 1-1. Βιάστηκαν όλοι οι πονηροί της πιάτσας να μιλήσουν για χρυσό «Χ», για τεράστια επιτυχία, για τα λιοντάρια του ΠΑΟΚ, ξεχνώντας ότι υπάρχει και… ρεβάνς. Κι ακόμα, το σπουδαιότερο, ότι η Μπενφίκα είναι μέγεθος ανώτερο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Στο επαναληπτικό, λοιπόν, ματς της Τούμπας προηγείται στο 13 κιόλας ο ΠΑΟΚ, αλλά στο 1-0 η Μπενφίκα απάντησε μόνον με 4 γκολ. Πράγματι, μετά το 1-4 οι Πορτογάλοι δεν ήθελαν άλλα γκολ.

Τι γίνεται απόψε στο ΟΑΚΑ; Όλα! Να κερδίσει η ΑΕΚ. Να χάσει. Να μείνει στο 0-0 το έργο, να τελειώσει 1-1. Όλα. Και κανείς δεν γνωρίζει, δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη και η έκβαση του αγώνα.
Με… ελαφρότερα κυβικά από τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου (Μπάγιερν, Άγιαξ, Μπενφίκα) και με πρώτο στόχο της το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είναι «υποχρεωμένη» να… ξεχάσει την αμέσως προσεχή κρίσιμη αναμέτρησή της με τον Ολυμπιακό. Να, όμως, που οι απαιτήσεις του αγώνα με την Μπενφίκα πιθανόν να έχουν κόστος. Τραυματισμοί, κούραση, κάρτες.

Είναι αυτά που μία ομάδα θέλει να τα υπολογίζει, όμως η παραζάλη του παιχνιδιού αφήνει απ’ έξω κάθε λογική μετριασμού και παρασύρει τους παίκτες στο μεθύσι της μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…………………….

Ποιος είναι ο ένας και μοναδικός δρόμος της Ευρώπης για την ΑΕΚ, διάβασε στο apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης