Δεν έχει ξαναγίνει. Κατηγορούμενος μόλις άκουσε την ποινή των 20 χρόνων σε βάρος του, επειδή την θεώρησε άδικη, βγάζει από το εσωτερικό τσεπάκι του σακακιού του φιαλίδιο με δηλητήριο, το πίνει και τεζάρει. Πρόκειται για τον 73χρονο Βόσνιο-Κροάτη Σλόμπονταν Πράλιακ (φώτο), μεγάλο όνομα στην επιχειρηματική ελίτ στη χώρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε και το απίθανο γεγονός μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση! Συνέβη το 2017, σα σήμερα 29 Νοεμβρίου.

Ένα από τα ένστολα καθάρματα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση της ”εθνοκάθαρσης” στη μουσουλμανική Βοσνία την τριετία 1992-95 ήταν ο Πράλιακ. Με το βαθμό του υποστρατηγού. Ελεγχόταν κυρίως για ένα βομβαρδισμό που δεν ήταν… απαραίτητος και γι’ αυτό κάθισε στο σκαμνί του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. Με το που ανακοινώνεται η καταδίκη του, η επικύρωση της ποινής του, φέρνει  στο στόμα το ”γλυκό” και φεύγει κατ’ ευθείαν για τον άλλον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράξη ανδρείας, λένε, είναι να δηλητηριαστεί μόνος του κάποιος… Και δειλίας πράξη, λένε όσοι το φιλοσόφησαν το έργο από την αρχαιότητα. Διαλέγεις και παίρνεις. Είμαι ωμός; Εγώ όχι, η ζωή είναι αδίστακτη και ψυχρή.

Είχε έτοιμο το ”φάρμακο”, το ήπιε και ο καθένας κάνει τα δικά του σχόλια. Ότι με την τηλεοπτική αυτοκτονία του έφτυσε τους δικαστές, τα τσιράκια του δήθεν πολιτικά ορθού κατεστημένου. Ευτυχώς που το διέπραξε και δεν θα τον ταίζει 20 χρόνια η διεθνής κοινότητα.

Ποιο δηλητήριο προτίμησε το γεράκι της Κροάτης; Το κυάνιο είναι το αγαπημένο των κατασκόπων. Σε στέλνει επιτόπου. Σε πιάνουν οι πόνοι στην κοιλιά. Η τοξικότητα του εξαρτάται από το αν είναι γεμάτο ή όχι το στομάχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κώνειο σε παραλύει, σε μαρμαρώνει, μοιάζεις με νεκρός, πριν ακόμα σε τελειώσει. Ο βασιλιάς των δηλητηρίων είναι το αρσενικό. Οι εκλεκτικοί, αυτοί που γουστάρουν να βιώσουν μια αξέχαστη αυτοκτονία με δηλητήριο, προτιμούν τη ”μπελαντόνα” (όμορφη γυναίκα), από το όνομα του φυτού. Αρκεί ένα μόνο φύλλο από μπελαντόνα και στο πιτς φυτίλι την σκαπούλαρες…

…………………………

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έγινε εγκληματίας πολέμου όταν φόρεσε στολή, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης