Από σήμερα 21 Μαρτίου μπήκε η Άνοιξη. Σοβαρά; Όχι ακριβώς, δεν μπήκε η Άνοιξη, εσύ μπήκες στην Άνοιξη. Και σημαίνει κάτι αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει σήμερα, αφού ούτε η Άνοιξη έρχεται, ούτε εσύ φεύγεις από το χειμώνα. Αυτά έχουν καταργηθεί. Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους, και τα πράγματα το όνομά τους.

Γιατί την είπαν Άνοιξη; Επειδή άνοιγε ο καιρός, και κάποιους αιώνες η καλοκαιρία κρατούσε μόνο μέχρι το… καλοκαίρι. Πώς αλλιώς να το λέγανε το θέρος, καλοκαίρι το είπαν διότι ο καιρός ήταν καλός. Και οι άλλοι, οι αρχαίοι το λέγανε θέρος διότι ήταν η εποχή του θερισμού. Όπως το φθινόπωρο το λέγανε έτσι διότι φθίνανε, τελειώνανε τα φρούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοιξη. Η εποχή του έρωτα. Η Φύση μπαίνει στις ημέρες τις οργασμικές, τις σεξουαλικές. Η πλάση ολόγυρα καλάει τα ζώα, τα φυτά, το σύμπαν ολόκληρο και βέβαια τους ανθρώπους να ερωτευτούν. Να ζευγαρώσουν. Σε κάθε γωνιά της γης με την μπούκα της Ανοίξεως ξεσκιζόντουσαν, όπου κυκλοφορούσε δίποδο, όχι μονάχα στην Αθήνα της κλασικής αρχαιότητος.

Ατέλειωτο σεξ και ποτό. Και επειδή αυτά τα πράγματα, τα… τολμηρά και ντροπιαστικά, δεν ήταν πρέπον να γίνονται στην ψύχρα, ούτε στο στυλ ”Ορμάω επάνω σου, κορίτσαρε… ”, και ”Τι κάθεσαι, όρμα μου, παιδαρά μου… ”, γι’ αυτό έστησαν τις σχετικές γιορτές που τα επέτρεπαν όλα. Αυτή τη σκοπιμότητα είχαν τα Παναθήναια, όχι ο… Παναθηναϊκός.

Πονηροί οι βλάχοι, λέω για τους αρχαίους Αθηναίους. Έφτιαξαν τα Παναθήναια για να βολεύονται, να μην παρεξηγούνται όταν μπλέκουν τα μπούτια τους. Ενώ οι σύγχρονοι Αθηναίοι έφτιαξαν τον Παναθηναϊκό κι άλλες ομάδες για να βλέπουν κάποιους να κυνηγάνε ένα τόπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………….

Διάβασε τη Συμβουλή της… αρκούδας, στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης