Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-3. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια νίκη. Και από ένα τρίποντο εκτός έδρας. Τέτοια παιχνίδια που θεωρούνται κορυφής, διότι αντίπαλοι είναι δυο βαρειές φανέλες, έχουν την αξία τους διότι ο νικητής μοιράζει εντυπώσεις. Σε συγκεκριμένες συστημένες διευθύνσεις. Στους αντιπάλους του πρωταθλήματος, αλλά και σε τρίτους, λοιπούς συγγενείς.

Κυρίως, όμως, από τη νίκη σε τέτοιο ματς ο θριαμβευτής, στην περίπτωση ο ΠΑΟΚ, παίρνει ο ίδιος αυτοπεποίθηση με το τσουβάλι. Το μεγάλο ματς της προσεχούς αγωνιστικής είναι ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Με νίκη η ΑΕΚ μακιγιάρει τις αδυναμίες της. Mια νίκη σε βάρος του πρωταθλητή δεν είναι το… ίδιο με την ήττα. Μην τρελαθούμε. Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε – και ασφαλώς δεν το εννοεί- ότι δεν τρέχει τίποτα με τη γκέλα από τον Απόλλωνα, διότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ανοησίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δυο βαθμούς έχασε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, και επιβεβαίωσε το πρόβλημα της. Πως δεν τρέχει τίποτα! Τρέχει και παρατρέχει. Και με ποια λογική η ΑΕΚ θα βελτιωθεί στην πορεία του πρωταθλήματος και δεν αποκαλύψει όλο το μέγεθος της αδυναμίας της;

Και ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο έδειξε χθες τις αδυναμίες του. Ήταν διαστήματα που είχε εξαφανιστεί από το παιχνίδι, το ένα. Το άλλο, ότι κινδύνευσε με ήττα. Το τρίτο, ότι δεν καθάρισε τη μπουγάδα όταν κυριαρχούσε, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν απειλούσε.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και με κάποιους παίκτες που δεν τους ήθελε στην ενδεκάδα! Με παίκτες, όμως, που δεν τους είχε απογοητεύσει ποτέ ο προπονητής. Αυτούς έχω, μ’ αυτούς παίζω, ήταν η κουλτούρα του Λουτσέσκου. Και οι μη αποδεκτοί ποδοσφαιριστές με τη στάση του προπονητή δεν απογοητεύθηκαν, έμπαιναν στον αγώνα και διέψευδαν όσους τους αρνούνταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασφαλώς από τον ΠΑΟΚ λείπει ο αμυντικός χαφ. Ένας Τζέκο του Άρεως. Ο παίκτης- κλειδί που στη διάρκεια του παιχνιδιού γίνεται και στόπερ. Οι Άγγλοι τον τύπο αυτού του μέσου τον λένε ”άγκυρα”, διότι δεν απομακρύνεται από το χώρο της ευθύνης του. Καλύπτει κενά, συμπαίκτες, αλλάζει θέση, αλλά ποτέ δεν αφήνει εκτός ελέγχου την περιοχή του.

Ξεκίνησε με πανηγυρική γκέλα ο ΠΑΟΚ, ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά από το αμέσως παιχνίδι βρήκε αποτελεσματικότητα. Και ήδη χάρη στο χθεσινό 3-1 επί του Παναθηναϊκού είναι εν δυνάμει υποψήφιος για τον τίτλο. Αυτό το καλό του έδωσε η νίκη στη Λεωφόρο.

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι πια το φαβορί στο πρωτάθλημα, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης