Ο πρωταθλητής μας Ολυμπιακός μπήκε στους ομίλους της πρώτης διοργάνωσης στον κόσμο, του champions league, και τι έκανε; Τίποτα δεν έκανε. Και χωρίς να είμαστε αυστηροί η ομάδα δείχνει σημάδια υποχώρησης. Μ’ άλλα λόγια, μια από τα ίδια.

Το ζήτημα αφορά όλες τις ελληνικές ΠΑΕ στην Ευρώπη. Μια από τα ίδια. Τα γνωστά και αναμενόμενα. Κάθε χρόνο άντε να πιάσει στα χέρια της η ομαδάρα μας το σεντόνι του champions league. Και αντί να απλώσει το χέρι να πιάσει το σεντόνι, το βάζει στην τσέπη για να βγάλει το μαντίλι. Των δακρύων, του πόνου, της αποτυχίας, του αποκλεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ προκρίνεται στους ομίλους του champions league και κάνει έξι ήττες σε έξι αγώνες. Ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να περάσει την πόρτα ακόμα. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει κατηγορία, αυτοϋποβαθμίστηκε. Κάτι Άρης, Ατρόμητος, Αστέρας στην Ευρώπη είναι για να μην είμαστε. Στην απ’ έξω και στα κλεφτά ό,τι κάτσει.

Ποια ευρωπαϊκά όνειρα για μεγαλεία και… σεντόνια; Τα όνειρα και οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται με ευχές και… διαμαρτυρίες.

Το μεγάλο καύσιμο είναι η διαμαρτυρία. Η κλάψα. Μας αδικάνε. Δεν έχει γίνει αντιληπτό το πιο βασικό. Κι αν οι ελληνικές ΠΑΕ το έχουν πάρει πρέφα, το γράφουν κανονικά. Για να διακριθεί ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, οφείλει να λειτουργεί με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο. Με οργάνωση και πρακτικές, που χαρακτηρίζουν ακόμα και ισάξιους αντιπάλους τους στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπάλα έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, δεν πουλιέται στο πόδι σαν την πραμάτεια πεζοδρομιακού εμποράκου.

Ατυχία, διαιτησία, αδικία η γνωστή τριπλέτα κάθε ελληνικής ομάδας στην απολογία της μετά το φιάσκο στην Ευρώπη. Να προκριθούμε και ό,τι αρπάξουμε. Ό,τι κονομήσουμε. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όχι να μπούμε συγκροτημένα και οργανωμένα και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, οι ήττες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Χαστούκια κανονικά. Κανένα πρόβλημα, όσο το βλέπουν ελληναράδικα. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο. Για την ομαδάρα μας, ρε γαμώτο. Και την επόμενη σεζόν μια από τα ίδια. Εξόρμηση για την Ευρώπη με όνειρα για σεντόνια και τα μαντίλια στην τσέπη.

……………………………………………………………………

Έχασε από τον Μιτεράν ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και έπεσε σε αθεράπευτη κατάθλιψη, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης