Ποιος πήρε τις αποφάσεις στον Παναθηναϊκό...

Ποιος πήρε τις αποφάσεις στον Παναθηναϊκό...
Μιλάει το γήπεδο. Αυτή είναι η αιώνια αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Πάει καλά η ομάδα; Κανένα πρόβλημα ο πρόεδρος, ας είναι και ανίκανος. Άσχετος. Απατεώνας. Πετυχημένος θεωρείται και ο προπονητής, ακόμα κι όταν, πιθανότατα, να μην οφείλεται σ’ αυτόν η πολύ καλή πορεία της ομάδας.

Εάν, από την άλλη, η ομάδα γνωρίζει ήττες, αποκλεισμούς, αποτυχίες, τότε όσο και να αργήσει, θα έρθει κάποτε η... ώρα του προέδρου. Να φάει τα μπινελίκια της ζωής του. Να ακούσει για τη μανούλα του, την κόρη του, τη γυναίκα του και για τα λεφτά του, να τα βάλει εκεί που ξέρει.

Είπαμε. Μιλάει το γήπεδο. Τα αποτελέσματα στους αγώνες. Αυτά, και μόνον αυτά, τα αποτελέσματα, προκαλούν τις βαρβαρικές αντιδράσεις της εξέδρας. Κι αυτά, τα άσχημα αποτελέσματα, θα... αποφασίσουν να τελειώσουν προπονητή, ποδοσφαιριστές, κάποιες φορές και τον πρόεδρο.

Δεν υπάρχει πρόεδρος ομάδας που να μη γιουχαΐστηκε στο γήπεδο. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Ο πρόεδρος και ο προπονητής και οι παίκτες έχουν ασυλία μόνον αν η ομάδα πάει καλά.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια συγκομιδή τίτλων από καμία ομάδα. Από κανέναν πρόεδρο. Κι όμως! Έφαγε αποδοκιμασίες κοτζάμ Κόκκαλης στο Καραϊσκάκη μέσα, μάλιστα την ημέρα που γιόρταζαν το δέκατο πρωτάθλημα επί προεδρίας του.

Ο Ιβάν Σαββίδης. Μέχρι σήμερα δεν τα έχει ακούσει χοντρά στην Τούμπα. Μόνον κάτι ψιλά, όπως και ο Μαρινάκης. Θα ‘ρθει και η ώρα για τον Μελισσανίδη. Πότε; Όταν λήξει ο χρόνος υπομονής του υπέρτατου εισαγγελέα, της εξέδρας.

Η Θύρα 13, οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον Αλαφούζο να φύγει. Αρκετά, είπαν, σ’ ευχαριστούμε, όμως μέχρι εδώ. Από εκεί και πέρα ο καναλάρχης διαλέγει. Φεύγει και ησυχάζει. Μένει με τη σιγουριά ότι, αν δεν ανακάμψει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, θα ακούσει απίστευτες χυδαιότητες, συνθήματα από την εξέδρα.

Προς το παρόν ο Αλαφούζος το ρισκάρει. Παραμένει πρόεδρος, όμως τις αποφάσεις τις πήρε η εξέδρα. Δεν τελείωσε τον Στραματσόνι ο Αλαφούζος, η εξέδρα έδιωξε από τον πάγκο της ομάδος τον Ιταλό. Το ίδιο έγινε και με τον προηγούμενο, τον Αναστασίου. Κι αυτόν δεν ήθελε να τον σουτάρει ο πρόεδρος, ο κόσμος τού έδωσε διαβατήριο. Απλώς ο Αλαφούζος… πειθάρχησε, διαφορετικά θα κινδύνευε η δική του θέση στον Παναθηναϊκό.
.........................................
Πώς διώχνει ο πρόεδρος τον προπονητή χωρίς να τον... αποζημιώσει, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 09:39