Πώς πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, 09:15
Πώς πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος
Ήταν 17 χρονών όταν έλαβε μέρος στη μάχη της Χαιρώνειας. Πριν από 2.442 χρόνια. Ήταν έτοιμος. Πανέτοιμος να πάρει επάνω του την Ιστορία. Δεν θα ξοδευτούμε στο πως πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν θα μεταφέρουμε τις χιλιάδες απόψεις, τις χιλιάδες γνωματεύσεις και πιθανολογήσεις που συνεχίζουν να κάνουν ιστορικοί, γιατροί, ένα κάρο πανεπιστημιακοί για τη γαμημένη αιτία του θανάτου του στα 33 του χρόνια, σα σήμερα στις 10 Ιουνίου το 323.

Τον σκοτώσανε, όχι δεν τον σκοτώσανε, αλλά πήγε από τυφοειδή πυρετό. Όχι, έπεσε θύμα της ελονοσίας. Το πιθανότερο, με βάση τα συμπτώματα που έγιναν γνωστά, τελικά πήγε από δηλητήριο.

Ήταν για ημέρες άταφο το σώμα του νεκρού. Θεός. Πέθανε, ψόφησε το κουφάρι του, όχι αυτός. Οι κορυφαίοι βαλσαμωτές των Χαλδαίων και Αιγυπτίων, αφού πρώτα νήστευσαν, προσευχήθηκαν, ώστε να νοιώσουν ευσεβείς και άξιοι να περιποιηθούν τον νεκρό Θεό. Κι άρχισαν να αφαιρούν τα εντόσθια, πώς αλλοιώς να τον βαλσαμώνανε.

Είμαστε στο 338, στη μάχη της Χαιρώνειας. Καλοκαίρι. Ο πατέρας, ο Φίλιππος δίνει το σύνθημα στον γιο κι αυτός ξεκίνησε το πάρτυ με τους Θηβαίους. Ξεπάτωσε τα κλαπέτα των 300 εκλεκτών του Ιερού Λόχου. Οι Θηβαίοι τα έπαιρναν από την Περσία να βαράνε την Σπάρτη. Οι Σπαρτιάτες τα έπαιρναν από την Περσία να βαράνε τους Αθηναίους.

Η απειλή της Περσίας είναι χαραγμένη στην Ιστορία της προ Ρώμης Ελλάδος. Δεν υπήρξε ύπνος για τους βασιληάδες της Περσίας χωρίς να σκέπτονται τους καταραμένους Έλληνες.

Καμμία Σπάρτη, καμμία Αθήνα, καμμία Θήβα, λέμε για τις τρεις κορυφαίες δυνάμεις της αρχαίας Ελλάδος, δεν κομμάτιασε την Περσία. Το έκανε αυτός. Ήταν τόσο επιβλητικός. Κοντός, ξανθός. Βλέμμα φονικό, στραμμένο προς τα επάνω, το κεφάλι είχε μία κλίση ελαφριά προς τα αριστερά. Μάτια ζεστά, υγρά, γυαλιστερά. Φωνή βαρειά. Αγέλαστος. Λόγια μετρημένα.

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ οι άνδρες του τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την κόλαση, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, 09:19