Τον Φεβρουάριο του 2014 ο επαγγελματίας δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ίδρυσε το κομματικό κατάστημα με την επωνυμία «Το Ποτάμι». Ο πελάτης πρώτα ρωτάει πόσο κόστισε το καινούριο μαγαζί στον μαλάκα, ένας είναι ο μαλάκας, από τότε που έσκασαν μύτη τα κόμματα. Και μετά, βεβαίως και βεβαιότατα, ρωτάει τι πρόσφερε στον μαλάκα όσα χρόνια είχε ανοιχτά τα ρολά η κομματική μπουτίκ ή το σούπερ μάρκετ που κάνει κυβερνητικό πρωταθλητισμό.

Στο Ποτάμι μαζεύτηκαν διάφοροι ξέμπαρκοι, από άλλα κόμματα και αβάπτιστοι ακόμα σε κομματική κολυμπήθρα, σοβαροί και τυχοδιώκτες με δίπλωμα, όλοι τους με αγωνία να προσφέρουν στον μαλάκα. Ένα φρέσκο με άφθαρτο περιτύλιγμα αλλά με υλικά από τα παλιά πολιτικό κόμμα, πολιτικό κίνημα, πολιτική μπούρδα. Επειδή για τα κόμματα, μεγάλα και τσοντοειδή, πολιτική σημαίνει λέμε μπούρδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερώτημα. Το ερώτημα. Πόσο κόστισε στον ελληνικό λαό, αυτός είναι ο περί ου ο λόγος μαλάκας, όσο έρεε το Ποτάμι στα σκοτάδια της πολιτικής. Χωρίς τα χρήματα του μαλάκα δεν ασκείται «πολιτική». Δεν παράγεται «πολιτική». Άρα, το μείζον ερώτημα είναι πόσα λεφτά, γαμώ το στανιό μου, πλήρωσε και χωρίς να ερωτηθεί ο μαλάκας στα πέντε χρόνια του Ποταμιού. Που πριν το ξεράσει η πιάτσα έβγαλε βουλευτές, ευρωβουλευτές, έκανε παιχνίδι παρασκηνιακό κι όχι, νταραβέρι για την… κεντροαριστερά, κονόμαγε κρατικές επιχορηγήσεις, διόριζε κόσμο κ.λπ. κ.λπ.

Οι ποταμίσιοι αυτολανσαρίστηκαν ως μεταρρυθμιστές, εκσυγχρονιστές, νεωτεριστές, φιλοαριστεροί, σολσιαδημοκράτες, φιλελεύθεροι, κι ένα άλλο σωρό ταμπέλες. Να κάνουμε ταμείο, όμως. Ο μαλάκας φορολογούμενος Έλλην πολίτης πόσο πλήρωσε τη ζημιά, λέω για τον ρομαντισμό και τον τυχοδιωκτισμό, τον… ρεαλισμό και την απάτη, τέλος πάντων το… όραμα ενός ακόμα μικρού κόμματος. Και πόσο ωφέλησε την Ελλάδα των μνημονίων και των Συμφωνιών των Πρεσπών.

Ένας τέτοιος απολογισμός, δηλαδή πόσα λεφτά επιβαρύνει το κρατικό ταμείο, το κάθε κόμμα, ιδιαίτερα τα φευγάτα κόμματα, αυτά που έρχονται για να διαλυθούν στη συνέχεια, θα βοηθούσε πολύ τον δημόσιο βίο της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο. Κανένας πρωτοσέλιδος ή παρατρεχάμενος γάμα εθνικής παίκτης που πέρασε από το Ποτάμι βγήκε χαμένος επειδή εξαφανίστηκε το κλαμπ που άνοιξε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Όλοι οι… αντισυστημικοί του Ποταμιού βολεύτηκαν στο σύστημα της κομματικής αγοράς.

……………………………………………

Ο ευνουχισμός των «ανδρών παλαιάς κοπής» γίνεται νόμιμα στις βόρειες χώρες, διάβασε apodtiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης